Imane Helif is feltűnt a Milánói Divathéten

S. Z. | 2024. Szeptember 23.
Az algériai bokszoló olyan sztárok mellett mutatkozott egy divatbemutatón, mint Kendall Jenner és Julianne Moore.

Imane Helif algériai ökölvívó is feltűnt a Milánói Divathéten, a Bottega Veneta divatház bemutatóján – írja a Vogue.

Az olimpiai bajnok bokszoló egy mustárszínű gombos zakót, bőrnadrágot és hangsúlyos arany fülbevalókat viselt. A 25 éves sportolónak ez az első megjelenése a high fashion világában, és olyan sztárok mellett mutatkozott, mint Kendall Jenner, Jacob Elordi, Yara Shahidi, Julianne Moore és Michelle Yeoh.

Imane Helif a Bottega Veneta divatbemutatón a 2025-ös milánói tavaszi/nyári női divatbemutatón 2024. szeptember 21-én Milánóban, Olaszországban (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Helif olimpiai szereplése azután került reflektorfénybe, hogy az olasz Angela Carini 46 másodperc után feladta ellene a küzdelmet, nem fogott vele kezet, és vitatta a versenyzési jogát (később bocsánatot kért.) Egyesek úgy gondolták, hogy nem egyértelmű nemi hovatartozása miatt Helif nem szerepelhet a nők mezőnyében, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megvédte a sportolót.

Miután Helif aranyérmes lett az olimpián, így reagált az őt ért vádakra: „Olyan vagyok, mint bármelyik másik nő. Nőnek születtem, nőként éltem, nőként versenyeztem, ehhez kétség sem férhet.”

Exit mobile version