Varga Iza: A magam erejében hiszek

Gedeon Zsófia | 2014. Január 30.
Mi az, ami hiányzik a színésznő életéből? Hogyan viszonyul az antidepresszánsokhoz? Mire fordítja a legtöbb energiáját? – most elárulta nekünk.

10 szó, 10 válasz Vajon mi az első gondolat, ami az interjúalanynak az eszébe jut róla? Sorozatunk további részei:
– Rubint Réka: „A pszichológus egy hasznos segítség”
– Tóth Gabi: „A mentoráltak felerősítik az anyai ösztöneimet”
– Epres Panni: „Borzasztóan büszke vagyok a férjemre és a csapatra”
– Világbékéről és Molnár Csilláról kérdeztük az új szépségkirálynőt
– Weisz Fanni: „A szépség a sors mulandó ajándéka”

1. Tündérmese
Az én gyerekkorom tényleg olyan volt, akár egy tündérmese. Egy olyan országban éltem, ahol akkoriban minden szép és jó volt – s, ezt nemcsak mi, gyerekek gondoltuk így, hanem a felnőttek is. Sajnos a tündérmesének szomorú vége lett: Tündérország darabjaira hullott, a varázs szertefoszlott…az ott élők viszont még mindig „csillámporosak” egy kicsit.

2. Védőszentünnep
Az a nyaklánc jut eszembe, amit akkor vásároltam, amikor Csíkszeredában voltunk Domokos Laci barátunknál. Ez a nyaklánc valamit pótolni hivatott, ugyanis egy fotózás alkalmával elveszett az olvasóm, amelyet a nagymamámtól kaptam. Amikor Csíksomlyón megláttam, tudtam, hogy ez lesz az, amely – ha pótolni nem is tudja – helyettesítheti az elveszettet.

3. Színpadi csók
A 3:1 a szerelem javára című darabban a kolléganőimmel kollégista lányokat játszottunk, s mindegyikünknek volt egy vízipólós párja. Az egyik jelenetben a fiúk álbajuszt ragasztottak az orruk alá, és beszöktek a lánykollégiumba. Én pedig kitaláltam, hogy mi lenne akkor, ha a csók után, amikor szétrebbenünk, rám ragadna a bajusz – ez meg is történt a darabban. Büszke vagyok rá, hogy minden egyes előadáson nyílt színi tapsot kaptunk érte.

4. Lebőgés

Az, hogy mennyi energiát fordítók ennek a kiküszöbölésére. Tulajdonképpen a maximalizmusom is javarészt abból ered: hogy „ne essen folt a becsületemen”, illetve, hogy ne történjenek olyan dolgok, amelyek veszélyt hordoznak magukban.

5. Antidepresszáns
Soha nem szednék gyógyszereket. Én a magam erejében hiszek, és abban, hogy az embernek saját magát kell a hajánál fogva kirángatni a bajból. Nem hiszek abban, hogy más megoldhatja a problémáinkat. Azt gondolom, hogy bátornak kell lennünk, és fel kell vennünk a kesztyűt – még, ha ez sokszor nem is egyszerű.

6. Házibuli
Szilveszter éjszakáján volt a férjem színházi bemutatója Nagyváradon, előző nap voltunk egy igazi jó kis házibulin – kocsonyával, jóféle vörösborral, gyerekekkel, barátokkal, és hosszú beszélgetésekkel…

7. Címlap
Most készül a saját honlapom, és az egyik feladatom ezzel kapcsolatosan az, hogy az anyukám archívumából előkotorjam a régi újságcikkeket az összes olyan újságot, amelynek a címlapján szerepeltem. A minap pont azon gondolkodtam, hogy közel 16 év alatt vajon hány született?! Nagy feladat lesz, egyfajta összegzés, számvetés is…

8. Paragrafus
Ha erről nem dr. Balogh Nóra jutna eszembe, akkor…már tizenöt éve vagyok jogász a sorozatban. Az utcán gyakran megszólítanak, jogi tanácsot is kérnek. A legviccesebb mégis az volt, amikor meghívtak az igazi budapesti jogászbálra, mint tiszteletbeli ügyvédet. Hatalmas poén volt!

9. Iskolapad
Pár hete volt a záróvizsgám a drámapedagógiai képzésen. Most már hivatalosan is színész-drámatanár lettem. Tudod, olyan jó érzés tanulni – azt hiszem, erről a szenvedélyemről sosem fogok lemondani.

10. Arisztotelész
A kislányom történelemleckéje jut rögtön eszembe, és az, ahogy a tanórákra készíti lelkesen a kiselőadásait, ahogy beleássa magát egy-egy témába. Nagyon megható a számomra, amikor látom benne az alaposságot, igényességet. Valamit jól csináltunk…

Exit mobile version