7 érdekesség Sylvester Stallonéról

nlc | 2014. November 17.
Novemberben és decemberben a lépcsőn futkározásé lesz a főszerep, a FOX ugyanis újra műsorra tűzi a Rocky-filmeket. Összeszedtünk néhány érdekességet a főszereplőről, a világ egyik legismertebb akciófilmszínészéről.

1. Stallone gyerekkorában is rajongott a szuperhősökért, és többször csak úgy volt hajlandó iskolába menni, hogy szuperhősjelmezt vett az iskolai egyenruhája alá. Egyszer egy esernyővel a kezében megkísérelt kirepülni a szobája ablakán – az akcióban szerencsére “csak” a kulcscsontja tört el.

2. A testépítéssel már tinédzserként elkezdett foglalkozni, de miután drága súlyzókra és sporteszközökre nem volt pénze, egy közeli roncstelepről hatalmas autóalkatrészeket szerzett be, és azokkal kezdett gyakorlatokat végezni.

3. Erőszakos és antiszociális viselkedése miatt (pl. nyilakkal lövöldözött ki az ablakból) 13 éves koráig 14 iskolából zárták ki.

4. 1975-ben Muhammad Ali és Chuck Wepner bokszmeccse után írta meg a Rocky forgatókönyvét, mindössze 3 nap leforgása alatt. Bár a forgatókönyvet Irwin Winkler és Robert Chartoff rendező-producerek megvásárolták volna tőle, Stallone ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza főszerepet, ami aztán világhírhez is segítette. Az alacsony költségvetésű Rocky című film hatalmas sikert, több mint 220 millio dollár bevételt, és 10 Oscar-díj jelölést hozott a készítőinek.

5. Amekkora sikerek voltak a  Rocky filmek, akkorát buktak Stallone későbbi mozijai. 1984 és 2003 között összesen harminc alkalommal jelölték a legrosszabb alakítást nyújtó színészeknek járó Arany Málna-díjra, ebből tíz alkalommal el is “nyerte”.

6. A Rocky-sorozat mind a hat alkotásának forgatókönyvét, majd később a Rambo-filmek forgatókönyveit is Stallone írta, és több alkotást jegyez rendezőként is.

7. Sly eddig háromszor volt nős. Jelenlegi feleségével 1997-ben házasodott össze. Összesen öt gyermeke van. 2012-ben hatalmas veszteség érte a színészt, amikor első házasságából született fia, Sage elhunyt, vélhetőleg gyógyszer-túladagolás miatt. 

Exit mobile version