Daganatot találtak az Edda zenészének gyomrában

nlc | 2018. Május 14.
Zselencz László, azaz Zsöci, az Edda alapító tagja mozgásszervi panaszokkal ment kórházba, ahol kiderült: daganata van, műteni kell.

A hatvannégy éves zenész sokáig fájlalta a lábát, mire családja unszolására elment orvoshoz. „Az MRI nem mutatott elváltozást, de a biztonság kedvéért CT-vizsgálatra is elküldtek, ahol már nem csak deréktól lefelé világítottak át. Ekkor fedeztek fel a gyomorfalamban egy ujjperc méretű GIST-tumort. Jött a gyomortükrözés, majd két jó hír, hogy a daganat jóindulatú és műthető” – magyarázta Zselencz László.

Zselencz László | Fotó: Wikipedia

A vizsgálatok sora közben az is kiderült, hogy a basszeros cukorbeteg. „Emiatt fájtak a lábaim, mondhatni, a cukorbetegségem mentette meg az életem. Ezt gyógyszerekkel kordában tudom tartani, viszont elkövettem egy hibát. Amikor megtudtam, hogy cukros vagyok, túlzásba vittem a diétát. Világéletemben vékony voltam, de amikor már csak 50 kilót nyomtan, annyira legyengültem, hogy a kedvenc hangszeremet sem tudtam úgy emelgetni, mint régen” – mondta Zsöci a Blikknek.

Zselencz novemberben feküdt kés alá. A műtét sikeres volt, és a daganatot komplikáció nélkül eltávolították. „Köszönettel tartozom az orvosoknak, amiért úgy időzítették az operációt, hogy karácsonykor színpadra állhattam a Dinamittal, és nem lehetek elég hálás a feleségemnek, aki mindenben támogatott” – tette hozzá az Edda-alapítótag Zselencz.

Exit mobile version