Akkor és most: így néznek ki ma a Karate kölyök főszereplői

nlc | 2020. Július 29.
Idén 36 éves a Karate kölyök és sajnos nem minden szereplő él már. Mutatjuk, hogy néz ki ma Daniel LaRusso és Johnny Lawrence!

Az 1984-ben bemutatott Karate kölyök igazi klasszikus lett, és nem csak abban az évben aratott nagy sikert, hanem a kilencvenes években is rendszeresen játszották nálunk is a tévék.

A történet szerint egy középiskolás srác, Daniel LaRusso (Ralph Macchio) új városba költözik édesanyjával, szerény körülmények között élnek. Daniel iskolai zaklatás áldozata lesz, pláne azután, hogy összebarátkozik és beleszeret Ali Mills-be (Elisabeth Shue), aki sikeres pom-pom lány és az iskola egyik menő fiújának, Johnny Lawrence-nek (William Zabka) az exe.

Johnny képzett karatés, mestere a gátlástalan és agresszív Cobra Kai edző, John Kreese (Martin Kove), aki még bátorítja is a fiút és társait Daniel zaklatásában.

A fiatal srácnak azonban lesz egy igaz barátja, a lakóépületük karbantartója, a kedves természetű és szerény, okinavai férfi, Kesuke Miyagi (Noriyuki ‘Pat’ Morita). Az idős úr is karate mester, ám eleinte nem akarja tanítani a fiút, inkább békítené az iskolatársaival. Amikor látja, hogy ez nem megy, arra kéri a Cobra Kai vezérét, hogy versenyen mérkőzzenek meg a fiúk, addig hagyják békén Danielt. Kreese ebbe belemegy és megkezdődik Daniel nem mindennapi testi és lelki felkészülése.

A filmnek két folytatása és remakje is lett, 2018-ban pedig a Youtube-on debütált a Cobra Kai vígjáték-drámasorozat, amely a főszereplőkről szól, 34 évvel később. A sztori alapján Daniel sikeres apa lett, de nehezen dolgozza fel mestere halálát, Johnny pedig továbbra is szenved, ezért újra nyitja a Cobra Kait. Sajnos Miyagi ebben már nem vehetett részt, Pat Morita 2005-ben elhunyt.

Mutatjuk, hogy néznek ki most a sikerfilm főszereplői:

Ralph Macchio

Ralph Macchio - Daniel LaRusso - Az 58 éves színészen a mai napig mindenki meglepődik, hogy mennyire kölyökképű maradt. Túlzás lenne azt mondani, hogy úgy néz ki, mint a filmben, de tény, hogy akár 20 évet is letagadhatna korából. Macchio a film után az Útkereszteződésekben játszott, majd az Így jártam anyátokkal sitcomban kapott vendégszerepet és a Dancing with the starsban is versenyzett. Feleségét, Phyllis Fierrot 15 évesen ismerte meg, 1987 óta házasok, két gyerekük van. A Miyagitól kapott filmbeli autót megtartotta, a mai napig a tulajdonában van (Fotók: TOMMASO BODDI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP és DELPHI II PRODUCTIONS / JERRY WE / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP)

Elisabeth Shue, Karate kölyök,

Elisabeth Shue - Ali Mills - A Daniel szerelmét alakító színésznőt a Koktélból és a Vissza a jövőbe filmekből is ismerhetjük. Az 56 éves Shue a Las Vegas, végállomásért Oscar és Golden Globe-jelölést is kapott. A CSI: A helyszínelőkben pedig ő alakította Julie Finlay-t. A színésznő 1994-ben ment hozzá a rendező Davis Guggenheimhez, három gyerekük van. (Fotó: DAVE STARBUCK / GEISLER-FOTOPRESS / GEISLER-FOTOPRESS / DPA PICTURE-ALLIANCE és DELPHI II PRODUCTIONS / JERRY WE / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP)

Noriyuki 'Pat' Morita, Karate kölyök,

Noriyuki 'Pat' Morita - Mr. Miyagi - Kevesen tudják, de a Miyagit alakító színész stand-up komikus is volt. Sok tévésorozatban szerepelt, például a Happy Daysben és az Oharában is. Szerepéért a Karate kölyökben Golden Globe-ra jelölték. Szinkronszínész is volt, ő volt a Mulánban Császár. 2005-ben, 73 évesen hunyt el. (Fotó: ETHAN MILLER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP és Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP)

Martin Kove, Karate kölyök,

Martin Kove - John Kreese - Kove-nak a legismertebb alakítása továbbra is a Karate kölyök kemény edzőjéé maradt. Ő is részt vett a 2018-as Cobra Kai felélesztésben egy cameoszerep erejéig és kisebb szerepet kapott a Volt egyszer egy Hollywoodban. Magánéletéről annyit lehet tudni, hogy két gyermeke van. (Fotó: AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP és Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

William Zabka, Karate kölyök,

William Zabka - Johnny Lawrence - Zabka 54 éves, filmrendező és producer is lett, 2004-ben a Most című rövidfilm társírója és producere volt, amiért Oscar-díjra jelölték. Felesége 2008 óta Stacie Zabka, akivel két gyermeke van. (Fotó: ANDREW TOTH / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP és Michael Ochs Archives/Getty Images)

(Kiemelt kép: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Az időgép nem áll meg:

Exit mobile version