Több mint 160 millió forintnyi összeg gyűlt össze Darth Vader relikviáiért

Á.K. | 2021. Május 06.
Tavaly vesztette életét Darth Vader alakítója, David Prowse. Most egy brit aukcióház elárverezte a színész Star Wars gyűjteményét, és elképesztő sok pénzt értek a Csillagok háborúja relikviák.

David Prowse élete a Star Wars volt: hiába csak a klasszikus trilógiában alakította Darth Vadert – testben, hangban nem – , egész életében Star Wars találkozókra járt, a rajongók pedig imádták az anekdotáit. Tavalyi halálát követően most egy bristoli aukciósházban kerültek kalapács alá a Star Wars gyűjteménye darabjai. A Birodalom visszavág eredeti forgatókönyve bizonyult a legértékesebb kikiáltási tárgynak, amiért 23 ezer fontot fizettek ki. Ehhez képest Prowse gyűjteményének maszkja „csupán” 2200 angol fontért kelt el – írja az index.

Részlet a Birodalom visszavágból (fotó: LucasFilm)

3100 fontot ért a fotó, amit Prowse készített Obi-Wan Kenobi alakítójáról, Alec Guinessről, amit a színész dedikált, és nagyon jól ment Mark Hamill fotója is, amire a színész azt írta, hogy „Davidnek. Számomra örökké Vader apa leszel”. Ezt 15 ezer fontért vásárolták meg. Prowse fénykardja 9000 fontot ért az aukción. A teljes bevételt az Alzheimer’s Research UK nevű szervezetnek adományozták jótékonysági céllal. David Prowse maga is Alzheimer betegséggel küzdött az élete utolsó évtizedében.

Még több Star Wars-t?

Exit mobile version