Pécsi Ildikó halála után kiderült, hogy volt egy eltitkolt házassága

V.B.T. | 2022. November 03.
Fogadott fia könyvet ír az életéről.

Péterfi L. Csaba, Pécsi Ildikó fogadott fia egy könyvet ír Úgy, ahogy volt címmel a színésznőről: több olyan hangfelvétele is van, amivel kapcsolatban Pécsi kikötötte, hogy csak a halála után hozhatja nyilvánosságra. Az egyik ilyen információ az volt, hogy a művésznőnek volt egy eltitkolt házassága.

„Ildikó történeteiben volt, amit nem értettem: miért nem ment hozzá a nagy szerelméhez, William Bukovihoz? Meglepő választ kaptam a kérdésemre: azért, mert akkor már volt egy férje. Soha nem mesélt erről, de rábukkantam a levelezésre, amiben Ildikó megírta a szüleinek, hogy feleség lett. Ez is nagyon rá vallott, hogy levélben tájékoztatta az édesanyját és az édesapját. Először azt hittem, rosszul vannak dátumozva a levelek. Aztán rájöttem, hogy nem: Ildikónak volt egy házassága még Szűcs Lajos előtt. Mit ne mondjak, sokkoló volt a felfedezés” – mesélte a BEST magazinnak Csaba.

Kiderült, az első férjet Szilágyi Sándornak hívták, de mindenki csak Nicknek becézte. Se veled, se nélküled kapcsolat volt, egészen addig, míg Pécsi megtudta, hogy a férfi eljegyzett egy másik lányt. Ekkor jött rá a színésznő, hogy beleszeretett a férfibe, és elérte, hogy felbontsa az eljegyzését, majd hozzá is költözött. 1960. június 9-én ment hozzá a rendezőhöz, és változtatta Szilágyi Sándornéra a nevét. 

„Érdekes belegondolni, hogy ha nincs ez a házasság, talán minden másképp alakul, talán hozzámegy Bukovihoz. Szűcs Lajos jókor volt jó helyen. Éppen akkor adódott a lehetőség, hogy elvegye Ildikót, amikor már jogi akadálya sem volt. Valószínűleg erről a házasságról Lajos bácsi sem tudott” – mondta a könyv írója.

További részletek a ma megjelent magazinban:

Exit mobile version