Így fejlődik a babád a második trimeszterben

K.G. | 2018. Január 24.
A megtermékenyítés pillanatától kezdve nagyjából 9 hónap múlva már megszületik a kisbabád, aki felforgatja majd az egész életedet. Ebben a kilenc hónapban hihetetlen fejlődésen megy keresztül, mire zigótából emberi lény lesz. A második trimeszter, azaz a negyedik, ötödik és hatodik hónap történéseit olvashatod ebben a cikkben.

A második trimesztert érzik általában a legkönnyebbnek az anyukák, ilyenkor már elmúlnak a rosszullétek, és a baba sem olyan nagy még, hogy nehéz legyen az anyának. Még jól tudsz mozogni, tele vagy energiával, és előtörhet már most a fészekrakó ösztön belőled, amitől ellenállhatatlan kényszert érzel arra, hogy fenekestül felforgasd az otthonodat. A méhedben közben pedig egy csodás kis élet fejlődik.

Negyedik hónap

Ötödik hónap

Sok anya ebben az időszakban már találkozik azzal a jelenséggel, hogy nem hagyja aludni a babája, mert pont akkor kezd el táncolni a hasában, amikor végre lefeküdne anya aludni. Azért van ez, mert a méhedben a baba más alvás-ébrenlét ciklusban működik, például rendszeresen hajnali háromkor felébred, és aktív lesz. Jó eséllyel a születése után egy kis ideig még ugyanebben a rendszerben fog aludni.

Hatodik hónap

Exit mobile version