Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Sz.K. | 2013. Május 07.
Itt a jó idő, és ezzel együtt ránk talál a vágy, hogy felfedezzük a világot – persze, az álmoknak azért határt szab a pénztárcánk. Hová utazzunk hát, ha nem akarunk csődbe jutni? Íme, Európa 9 legolcsóbb városa!

Bukarest, Románia

Az első helyezett Bukarest, ahol már 78,5 lejből is jól ellehetünk egy napot. Igaz, a román főváros olyan, mintha Párizs kistestvére volna, nem elég jó a marketingje, tehát nem az a tipikus turistacsapda. Ottjártunkkor ne hagyjuk ki a Parlamentet, a Falumúzeumot és az építészeti remek templomokat se, és látogassuk meg az Athenaeumot is – a koncertek otthonát a legszebb bukaresti épületként tartják számon.

Miniköltségvetés egy napra: szállás: 15,47 lej, étkezés: 39,60 lej sör: 7,5 lej belépők: 12 lej
(1 lej kb. 68 forint)

                            Romantikus várlátogatások Csehországban


Szófia, Bulgária

Már 36 bolgár lev elég ahhoz, hogy Szófia városában jól érezzük magunkat, ahol jó adag történelmet is szippanthatunk, hiszen az óvárost az V. században építette egy kelta törzs. A festői romok mellett érdemes megnézni a Nemzeti Történelmi Múzeumot, mely teljes képet ad a 7000 éves ország történetéről. Ne hagyjuk ki a Nyevszkij-templomot sem, melyet az 1877-es orosz–török háború áldozatainak emlékére emeltek.
Mini költségvetés egy napra:
szállás: 13,7 lev, étkezés: 13,2 lev, sör: 4,5 lev, belépők: 3 lev
(1 lev kb. 150 forint)

                                             5 hasznos tipp balkáni utazáshoz


Krakkó, Lengyelország

Akárcsak Prága és Budapest, Krakkó is egyre drágább, minél jobban megismerik – ám még mindig olcsónak számít. 77,2 lengyel złoty elég egy napra, ennyiért már élménydús programban lehet részünk. Az impozáns óváros mellett okvetlen nézzük meg a Királyi Kastélyt és a ragyogó Main Market teret.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 20 złoty, étkezés: 21,6 złoty, sör: 18 złoty, belépők: 12 złoty
(1 złoty kb. 72 forint)

Szarajevó, Bosznia-Hercegovina

A háború sújtotta múltja miatt Szarajevó évek óta küzd, hogy magára vonzza a turisták figyelmét. Egy nap mindössze 19,5 eurónkba kerül ebben a városban, amely számos meglepetést tartogat: gyönyörű hegyeket, kozmopolita hangulatú belvárost, és megnézhetjük a muszlim óvárost is. Európa Jeruzsáleme – a vallási sokfélesége miatt becézik így –, nyitott, vendégszerető, hálás az érdeklődésért.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 5,5 euró, étkezés: 7,2 euró, sör: 3 euró, belépők: 2 euró
(1 euró kb. 295 forint)

Kijev, Ukrajna

Kijevben 210 ukrán hrivnya elég lehet a kikapcsolódáshoz. A városi kultúra igen gazdag: múzeumok, színházak, ősi romok, vallási helyszínek és történelmi emlékek várnak ránk. A bizánci Szent Szófia-székesegyház meseszép, nem csoda, hogy az isztambuli Hagia Sophia méltó vetélytársa. A helyi Honvédelmi Múzeumban pedig megtekinthetjük a szovjet–német háborúból származó fegyverkezési ereklyéket.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 63, 6 hrivnya, étkezés: 90 hrivnya, sör: 42 hrivnya, belépők: 10 hrivnya
(1 hrivnya kb. 28 forint)

Riga, Lettország

A napi költőpénz 14,6 lett lat, amiért a fővárossal együtt a Balti-tengerben is gyönyörködhetünk, ahol egy sereg bár és étterem, valamint a régi városközpont is bennünket vár. A megtekintésre érdemes rész akár gyalog is bejárható, ha szeretünk sétálni. Az Eiffel-toronyra hasonlító Riga rádió- és tévétorony igen látványos, nem véletlen jelölték a világörökség címre a kilencvenes években. Ne feledkezzünk meg a legendás lett Operáról sem!
Mini költségvetés egy napra:
szállás: 3,7 lat, étkezés: 4,8 lat, sör: 3,5 lat, belépők: 1 lat
(1 lat kb. 422 forint)

Belgrád, Szerbia

A Duna menti szerb főváros a háborús múlt miatt nem elég vonzó, így olcsóságával kompenzál. Pedig csodálatos az építészete: van itt bizánci, klasszicista és romantikus irányvonal is, mindössze 20,9 euróért naponta. A belgrádi vár, a Száva-székesegyház, valamint a legnagyobb balkáni ortodox templomok is gyönyörködtetnek, a nagy szerb feltalálóról elnevezett Nikola Tesla Múzeum pedig nagyon érdekes!
Mini költségvetés egy napra: szállás: 5,29 euró, étkezés: 7,2 euró, sör: 3 euró, belépők: 2 euró.
(1 euró kb. 295 forint)

Varsó, Lengyelország

Krakkó fénye árnyékolja, ezért olcsóbb a lengyel főváros, amely izgalmas bepillantást nyújt a posztszovjet életbe. A Kultúra Palotája, a gyönyörű királyi kastély, a varázslatos, gótikus Óváros a hatalmas, ápolt szabadidőparkkal ideális a kikapcsolódáshoz. A közlekedés is remek, és az ott töltött időt mindössze napi 110 złotyért élvezhetjük.
(1 złoty kb. 72 forint)

Zágráb, Horvátország

A városról kétségkívül elvonja a figyelmet a gyönyörű tengerpart, így hálás a látogatásért, melyet szolid árakkal és nyugat-európai bájjal hálál meg. 222 kunából kijöhetünk naponta, ha megnézzük az ősi templomokat, a látványos, szabadtéri piacokat és a 19. századi palotákat, valamint a Mennyország Kapuja Katedrálist. Nem elhanyagolható a Mimara Múzeum sem, ahol olyan mesterek alkotásaival találkozhatunk, mint Rubens és Renoir.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 60 kuna, étkezés: 78 kuna, sör: 30 kuna, belépők: 30 kuna
(1 kuna kb. 40 forint)

Exit mobile version