8 elképesztő hajó a nagyvilágból – fotó

Gloria | 2013. Június 08.
Lehet vitorlás vagy Steve Jobs luxusjachtja, a lényeg, hogy látványos legyen. Ezekre a hajókra talán még a tengeribetegek is szívesen felszállnának.

 

 Szállás, utazás, strandok – horvatorszag.lap.hu, minden, ami Horvátország!


1. Steve Jobs hajója, a Venus

A néhai Apple-góré még 2007-ben bízta meg a népszerű francia dizájnert, Philipe Starckot, hogy tervezzen neki egy karcsú és minimalista, mégis óriási hajót. A Venus építésének munkáit Jobs halála után özvegye, Laurene Powell felügyelte, így 2012-ben végül elkészült a csodajármű. Információk szerint a Venus körülbelül 70-80 méteres. Természetesen minden luxus megtalálható benne: impozáns kabinok, úszómedence, szauna és jacuzzi.

2. Adastra

Nyugalom, ez tényleg egy hajó, nem pedig a Tom Cruise-féle nézhetetlen, Világok harca című mozi egyik jelenete.

Felfedezetlen paradicsom – az albán tengerpart

A hajót öt évig építették, és 2012 tavaszán adták át a megrendelőnek, aki nem más, mint Anto Marden milliárdos üzletember. Érdekessége, hogy akkori információk szerint az Adastrát még iPad-készülékkel is lehet irányítani. A hajó 42,5 méter hosszú, 16 méter széles, üvegből és kevlárból álló 52 tonnás gépezet. A hatfős személyzet mellett még 9 unatkozó milliárdos elfér rajta. 

 

3. Golden Odyssey

A németek 1990-ben építették ezt a szuperjachtot. Hogy mennyire adnak a luxusra? Nos, elég ha annyit mondunk, hogy a 25 fős személyzet mellett 12 vendég utazhat egyszerre a hajón.

4. Maltese Falcon

A Máltai Sólyom egy 88 méteres, háromárbocos vitorlás. A hajó pompás belső elrendezését Ken Freivokh tervezte, belső terében 4-6 lakosztály alakítható ki. Ez a világ valaha készített legnagyobb, legjobban megtervezett és egyben legdrágább, széllel hajtott jachtja. 2012-ben 22 milliárd forintra becsülték az értékét.

5. Oasis of the Seas

Karibi luxushajóútra indulhatunk ezzel a monstrummal. Az 5 csillagos lakosztályokkal is büszkélkedő óceánjáró, 2009 végén debütált a floridai Fort Lauderdale-ben. Egy 7 éjszakás kelet-karibi hajóútra minimum 225 ezer forint körüli összeget kell fizetnünk, de ha lakosztályban szeretnénk lakni, akkor fejenként több mint 1 millió forintot kell letennünk az asztalra.

6.  Voronoi

A 2011-es Millennium Jacht Dizájn Díj győztese volt ez az extravagáns 125 méteres szuperjacht. Mintázatát egy speciális módszernek köszönheti. A hajók esetében elengedhetetlen részek itt sem maradhattak el: belső kert, bár, galéria és étkező egy kisebb színpaddal az élőzene számára.

7. „A”

Ez az első látására valamiféle hadihajónak kinéző jacht egy orosz milliárdos, Andrej Melnicsenko  tulajdona. Nevét nemcsak tulajdonosának, hanem a férfi feleségének – a szintén A betűs –, Alekszandra Nikolicsnak is köszönheti. Értéke 300 millió dollár, és először 2010-ben mutatták meg a nagy nyilvánosságnak, hogyan is néz ki a hajó impozáns belseje.

8. Athena

A 2004-ben díjat nyert hajócsodát 2012-ben 95 millió dollárért adták el. A háromárbócos „ladikon” van színházterem és könyvtárszoba is.

 

Exit mobile version