Hét hasznos utazási alkalmazás a telefonodra

K. Andra, a Sanoma Médiaakadémia hallgatója | 2013. Július 20.
Szeretnéd gondtalanul tölteni a nyaralást, és megszabadulnál a nehéz útikönyvektől és szótáraktól? Íme néhány hasznos alkalmazás az okostelefonodra, és máris kényelmesebbé teheted az utazásodat.

Minden, ami Horvátország!
Tippek, szállások, utazás!

Szállas.hu
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!

A belföldi, horvátországi és erdélyi szállások legnagyobb szakértője. Több mint kilencezer szálláslehetőség között válogathatunk a kedvünkre az akciós és a kiemelt csomagajánlatok mellett. A szállásokról pontos információkat találsz, és az oda jutásban térképes navigáció segít.

I Transit BUD
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!
Azonnal elérhető információk a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatosan, beleértve a reptéri transzferlehetőségeket is. Legközelebbi indulások, pontos menetrendek és a megállók térképes megjelenítése nyújt segítséget abban, hogy mindenhova időben megérkezzünk.

The Weather channel
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!
Ezzel az alkalmazással gyors és pontos időjárási információkhoz juthatunk az utazásunk során vagy annak tervezésekor. A részletes óránkénti, 36 órás vagy akár 10 napos előrejelzések mellett olyan funkciókat is kínál, mint a teljes képernyős műholdas időjárási térkép vagy a szélsőséges időjárásra figyelmeztető jelzés. Egyik menüpontja segítségével megoszthatunk másokkal izgalmas fotókat, ha például valamilyen különleges időjárási helyzetbe keveredünk.

Úti tolmács
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!
Külföldi utazásaink során igazán hasznos útitársunk lehet ez a tolmácsprogram, hiszen a magyar szavakat és kifejezéseket harminc nyelvre fordítja le. Ez a képes illusztrációkkal és a helyes kiejtést hanganyaggal is segítő alkalmazás nagy segítségünkre lehet a kommunikációban, bármilyen helyzetbe is kerülünk (orvos, szállásfoglalás, étteremben rendelés…).

Foodspotting
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!
A legtöbb étterem-alkalmazástól eltérően nemcsak a közelben található legjobb éttermeket sorolja fel, hanem a legjobb ételek kiválasztásában is segít, képekkel és értékelésekkel. Megmutatja, hogy hol tudunk olyan ételt enni, amilyenre éppen vágyunk, de tanácsot ad abban is, hogy melyik étteremben mit érdemes fogyasztani.

Ferihegy BUDflights
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!
A repterek és légitársaságok szerinti járatinformáció mellett hasznos és az utazáshoz köthető információkat is kapunk ettől az alkalmazástól: a parkolási lehetőségekről, kereskedelmi akciókról és reptéri szolgáltatásokról.


Nők Lapja Café
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!
Nem kell megválnod kedvenc internetes oldaladtól a nyaralás alatt sem! Töltsd le a Nők Lapja Café mobilalkalmazását az okostelefonodra, és kedvedre böngészhetsz cikkeink, galériánk, videónk között! De küldhetsz képeslapot, és a horoszkópodat is megtalálod az applikációban!

 

TripAdvisor City Guides Catalog
Androidra itt töltheted le!
iPhone-ra itt töltheted le!
A szakemberek által készített alkalmazás egy igazi utazási mindentudó. A világ közel hatvan városában nyújt használható segítséget, köztük olyan népszerű városokban, mint London, Párizs, Barcelona. A „Közeli Station” funkció segítségével például megtudhatjuk, hogy az aktuális tartózkodási helyünk közelében milyen látnivalókat, hoteleket vagy ajánlott éttermeket találunk. A telefonunk adta lehetőségeket kihasználva pedig könnyedén el is navigál bennünket ezekre a helyekre.

Praktikus tanácsok mobiltelefonok használatához külföldi utazáshoz:

– Kapcsold ki az adatroamingot utazásod idejére, hogy ne szálljon el az adatforgalmad.

– Érdeklődj szolgáltatódnál a külföldi internethasználatról és azok díjairól.

– Nézz utána, hogy milyen lehetőség van a szállásodon a wifizésre.

– Vásárolj wifi-előfizetést az utazásod idejére, ami számos népszerű nyaralóhelyen kapható.

Exit mobile version