Megnyílt a világ legnagyobb dinoszauruszparkja – galéria

Kármán Nikola | 2014. Január 14.
A Jurassic Park főszereplőinek érezhetjük magunkat, ha belépünk a tavaly decemberben átadott Palmersaurusba. Menekülni itt ugyan nem kell az óriás ősállatok elől, bőven akadnak azonban hátborzongató, kalandos élmények a világ legújabb és egyben legélethűbb dinóparkjában.

Időutazás a dinoszauruszok korába

Nem ez az első alkalom, hogy az ausztrál Clive Palmer milliárdos üzletember világszenzációval rukkolt elő. Ezúttal is nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen hetvenmillió évvel ezelőttre, a dinoszauruszok világába kalauzol bennünket a róla elnevezett Palmersaurusban. Az ősparkban százhatvan élethűen kimunkált állat látható, amelyeket Kínából rendeltek. A robotdinók 2,5–22 méter hosszúak, egyes példányok magassága pedig eléri a 10 métert.

A kivitelezés olyannyira jól sikerült, hogy az élethű ősállatok között úgy haladnak át az érdeklődők, hogy nem sejtik, mi vár rájuk a következő pillanatban. A dinoszauruszok nemcsak látványukkal keltenek félelmetes hatást, hanem azzal is, hogy a valóságnak megfelelően mozognak és adnak ki hangokat, üvöltéseket, vijjogásokat.

Szinte az összes ismert dinoszauruszfajta megtalálható a parkban, köztük a Tyrannosaurus rex és a három méter magasra nőtt, vegetáriánus edmontosaurus. A szenzációként számon tartott látványosság híre futótűzként terjedt el, így a világ minden tájáról érkeznek látogatók, akik részesei akarnak lenni e különös múltbéli kalandnak.

Az élménykomplexum az ausztráliai Brisbane közelében, az Aranyparton fekszik, a bányászatból meggazdagodott Palmer hatalmas üdülőközpontjának legújabb részeként. A birtokon tengerparti luxushotel, golfpálya, teniszcentrum, wellnessközpont és éttermek is találhatók, de itt látható a Palmer Motorama elnevezésű antikautó-gyűjtemény is, amelyben számos egyedi darab is megtalálható.

„Sokkal olcsóbb, mint Disneyland”

Hogy mennyibe került a park felépítése, nem tudni, mivel a tulajdonos ezt nem hajlandó elárulni. Palmer bevallása szerint nem ő kezeli a kasszát, hanem a neje: „A feleségem a pénzt, én csak az élményeket számolom.” Azt azonban elmondta, hogy arra törekedett, hogy a dinólátogatás mindenki számára elérhető legyen. Száz ausztrál dollárért, azaz nagyjából húszezer forintért válthat belépőt egy négytagú család a dinoszauruszok földjére.

A Palmersaurus a dinókon kívül is különleges programokkal várja mind a gyerekeket, mind a felnőtteket. A kicsik az óriás állatok között ünnepelhetik születésnapjukat, a felnőttek pedig koktélpartira vagy egyéb rendezvényekre is kibérelhetik a nem mindennapi területet.

Védjük meg magunkat a kihalástól!

Az építéskor arra is tekintettel voltak, hogy a park ne csupán szórakozási lehetőséget nyújtson, hanem oktatási célt is szolgáljon. Az odalátogatók rengeteg információt megtudhatnak a több tízmillió évvel ezelőtt kihalt állatokról. „Zöld” missziót is képvisel a kezdeményezés: Palmer arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy óvjuk bolygónk állapotát, ne jussunk mi is a dinoszauruszok sorsára.

Megnyílt a világ legnagyobb dinoszauruszparkja – galéria

A Jurassic Park főszereplőinek érezhetjük magunkat, ha belépünk a tavaly decemberben átadott Palmersaurusba. Menekülni itt ugyan nem kell az óriás ősállatok elől, bőven akadnak azonban hátborzongató, kalandos élmények a világ legújabb és egyben legélethűbb dinóparkjában.

Újjáépíti a Titanicot a dinóparkos milliárdos

Az ötletgazdag ausztrál milliárdos a dinóparkkal párhuzamosan újabb projektbe vágott, amely már most lázban tartja az egész világot: megépíti a Titanic pontos mását. A Titanic II. névre keresztelt luxus-óceánjáró a tervek szerint 2016 végén teszi meg első útját Southamptonból New Yorkba. A hajó modelljét már tavaly szeptemberben letesztelték Németországban, és pontosan úgy néz majd ki, mint az elsüllyedt, eredeti Titanic. A modern igényeket kiszolgálva ezen a hajón már légkondicionáló, kórház és helikopter-leszállópálya is lesz. Hogy megtartsák a korabeli hangulatot, úgy döntöttek, hogy sem televízió, sem internet nem lesz a fedélzeten, sőt az utasok még korhű ruhákba is öltözhetnek. A világ elitje máris tolong, hogy elsőként léphessen az óceánjáróra. Több gazdag amerikai egymillió dollárt ajánlott fel fejenként, hogy részt vehessenek az első hajóúton. 

Exit mobile version