5 lélegzetelállító templom

cafeblog/bouvet | 2014. Június 03.
Gyönyörű templomok keletről! Nézd csak meg, lélegzetelállítóak!

Chion-In Kolostor, Japán

Egy Honen nevű buddhista szerzetesnek állít emléket ez az épületegyüttes, aki halálra éheztette magát azon a szent ponton, ahová a templomot – illetve majd írom, hogy templomokat – építették. A kolostor 1234-ben épült, 21 templomból áll, és a bejárata ez a két emelet magasságú kapu, amely elnyerte a legnagyobb templomkapu címet is:

 

A Chion-In Kolostor rendelkezik még egy Guinness Rekordok Könyvébe illő csodával: itt található a világ legnagyobb templomharangja, amely 74 tonnát nyom, és egyszerre 17 szerzetesnek kell nekiveselkednie, hogy megszólaltassák olyan speciális ünnepi alkalmakkor, mint például az Újév.

 

Borobudur, Indonézia

Ezt a kolostort a tizenkilencedik században építették holland telepesek segítségével. Elképesztő számadatai vannak: körülbelül egymillió köbméternyi kőtömböt használtak fel az építéséhez, 2700 külön elemből áll, és a templomon 504 Buddha szobor található. Az egész kolostoron ezeket a tömböket kifaragták úgy, hogy Buddha teljes életét, tetteit és tanításait mesélik el. Ha az egész történetet végig szeretnéd olvasni, három kilométert kellene gyalogolnod.

 
 
 

Nézd meg a többi templomot is Petra blogján! Érdemes!

Exit mobile version