Összetört templomok – ez elképesztő!

cafeblog/kalandozomagyarok | 2014. Június 11.
Szokatlan – sok mindenre használható ez a szó, például az összetörtnek látszó templomokra, amelyek elképesztőek is! Hogy miről is van szó? Nézd csak meg!

Nemrég egy izgalmas képet találtam:

 

Nagyon tetszett, de mellette mindössze egy angol szó állt: “Unusual.” (Vagyis: szokatlan.) Elnézegetve a fotót olyannak tűnt, mintha földrengés utáni képet látnék, de fizikai képtelenségnek éreztem, hogy még ha egymásra dobálódtak is az egyes darabok, meg is maradnának így a helyükön.

Elkezdtem utána keresgélni, és még több ilyen fotóra bukkantam. Kiderült, hogy egy neves amerikai építész, Michael Jantzen fotómontázsait láthatjuk, azt viszont nem sikerült megtudni, hogy a templomok, amelyeknek a fotóiból a montázsok készültek, hol is vannak pontosan.

 

Michael Jantzen munkái  jól ismertek az egész világon. Több ezer cikkben, könyvben, magazinban, újságban és az interneten vannak jelen. Számos galéria és különböző televíziós dokumentumfilmek foglalkoztak vele. Kiállított a National Building Museumban, a kanadai Építészeti Központban, a Harvard School of Design and Architecture-ben, illetve a Museum of Modern Artban, New Yorkban.

Tudj meg még többet, és nézd meg a többi összetört templomot is a Kalandozó magyarok blogon!

Exit mobile version