Termálfürdők, amelyekről még nem is hallottál

cafeblog/termalfurdo | 2014. Június 16.
Rengeteg termálfürdő működik az országban. Mégis az ember hajlamos azt hinni, hogy mindet ismeri. Azonban van jó néhány olyan kisebb fürdőhely, amelyekről talán kevesebbet hallani, sokszor ezeket csak a közvetlen környékükön élők ismerik. Pedig Hévízen, Hajdúszoboszlón és Zalakaroson kívül is van fürdőélet. Ezekből mutatunk most néhányat.

Dévaványai termálfürdő

A Békés megyében található település fürdőjéről egyszer már megemlékeztünk. Méghozzá annak kapcsán, hogy valószínűleg az ország egyik legolcsóbb termálfürdőjéről van szó. A dévaványai fürdő az ismertség szempontjából már csak azért sincs könnyű helyzetben, mert a környékén számos, náluk nagyobb fürdőhely található: Gyomaendrőd, Szarvas, Túrkeve, Kisújszállás.

 

Marcali termálfürdő

A Balatontól mindössze 14 kilométerre délre található ez a település. Sokan valószínűleg erről nem is tudnak. Pedig akik nyáron a déli part nyugati felén üdülnek és kifognak egy hűvösebb időszakot, azoknak jó választás lehet ez a termálvizes fürdőhely.

 

Hegykői termálfürdő

Az osztrák határ közvetlen közelében fekvő község valószínűleg Ausztriában és Németországban ismertebbnek számít, mint nálunk. Ebben semmi túlzás nincs. Elég csak megnézni a külföldiek Magyarországon töltött vendégéjszakáiról szóló adatsort, amiből kiderül, hogy körükben 2013-ban Hegykő volt a hatodik legnépszerűbb termálfürdős település. A külföldi vendégéjszakák száma terén Zalakaros megelőzi Hegykőt, viszont olyan ismert üdülőhelyeket utasít maga mögé a kisközség, mint Harkány vagy Gyula.

 

Még több kevésbé ismert termálfürdő a Termál & Fürdő blogon!

Exit mobile version