Budapesti legendák: a Lánchíd oroszlánjának tényleg nincs nyelve?

cafeblog/mertutaznijo | 2015. Szeptember 15.
Budapest több száz éves történelme során számos titok és legenda kelt életre, de ezek közül sokat még ma is homály fed. Én most megpróbálkoztam néhányról fellebbenteni a fátylat, remélem ti is olyan nagy érdeklődve olvassátok majd ezeket, mint ahogy én tettem, amikor írtam.

Egyik ámulatból a másikba estem, hiszen szinte mindegyik helyen jártam már, de a háttértörténeteket én sem mindig ismertem. Eddig. A Thököly úton áll egy ház, melynek egyik erkélyén szemfüles járókelők egy nőalakot ábrázoló szobrot fedezhetnek fel. A legenda szerint az első világháború idején élt a lakásban egy fiatal házaspár.

A férfi a háború alatt a fronton harcolt, és szerelmes felesége hűségesen várta őt haza, mindennap kiállt az erkélyre, és úgy nézte, vajon hazatért-e a férje a háborúból. A spanyolnáthajárvány idején a fiatalasszony is megbetegedett. Utolsó leheletéig várta haza szerelmét, végül az erkélykorlátra dőlve, az utcát szemlélve érte a halál. A sors fintora, hogy a férj másnap hazatért, de már csak halott feleségét találta, akinek ezután szobrot állíttatott, az erkély ajtaját pedig befalaztatta, hogy többé senki ne léphessen ki rajta.

A folytatásért kattints a Mert utazni jó caféblogra!

Exit mobile version