A hamam fürdő varázsa

nlc | 2017. Január 23.
Számtalan wellness és pihentető megoldással tölthetjük fel szervezetünket, ám időnként megérdemlünk valami igazán különleges élményt is. Itt az ideje belekóstolni a testi-lelki felfrissülés világába! Ismerjük meg közelebbről a törökfürdők kivételes előnyeit, hogy feltöltődhessünk a kényeztető relaxáláson és az egészséges testápoláson keresztül!

Kezdjük az elején: mit jelent a hamam fürdőkultúra?  Ez a tradicionális törökfürdő a méregtelenítés egyik legkellemesebb formája, számtalan wellness-szolgáltatást nyújtó fürdő és szálloda kínálatában találkozhatunk vele. Kezdetben a római, illetve bizánci fürdők mintájára létesültek a törökfürdők, ám a történelem során több változáson mentek keresztül. Egyedi jellemzője, hogy a testi megtisztulás mellett végbe megy egyfajta lelki és szellemi felfrissülés, valamint tisztulnak a spirituális érzékek is.

Jó hír, hogy a Tchibo webáruház legfrissebb kínálatának segítségével a saját otthonunkba varázsolhatjuk most mindezt. Egy nagyon különleges kollekció látott napvilágot a Hamam fürdő varázsa elnevezéssel. Nézzük, milyen lépésekből áll ez a rituális törökfürdő, és mely megoldásokat érdemes hozzá beszerezni, ha kedvet kapunk kipróbálni!

A hamam rituálé során először a legmelegebb hőmérsékletű helyiségben – otthon ez a befűtött fürdőszoba – a test átmasszírozása következik, melyhez speciális masszírozó kesztyűt érdemes használni.

TIPP: ez a tiszta viszkózból készült bőrradírozó szaunakesztyű gyengéd testradírozáshoz ideális.

A ledörzsölést követően a bőrön lévő szennyeződéseket olívaolajos szappanból nyert selymes habbal, simító mozdulatokkal fellazítjuk, majd átgyúrjuk vele a testünket.

TIPP: jó közérzetet biztosító, élénkítő hatásról és bársonyosan puha bőrről gondoskodik ez a szappan: olyan sárgabarackmagokból készült, természetes hámlasztó részecskéket tartalmaz, amelyek zsírpótló hatásúak és minden bőrtípushoz alkalmasak. A termék paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. 

Ezután a zuhany alá állunk, és hideg-meleg víz váltakoztatásával felfrissítjük, és megtisztítjuk a testünket, majd egy bőrbarát, természetes anyagból készült lepedővel megszárítjuk a testünket.

TIPP: kihagyhatatlan ez a Hamam fürdőlepedő, mely tiszta, ökológiai gazdálkodásból származó biopamutból készült. Ennek köszönhetően kellemesen puha érzést ad, valamint kiváló nedvszívó képesség és frissítő könnyedség jellemzi. Sokoldalúan használható: akár szaunakendőként, strandtörölközőként vagy kanapétakaróként – ez a kendő mindenütt egy leheletnyi hamamot áraszt.  

 Az iszlám kultúrában a fürdők építészeti kialakítása szimbolikusan az univerzumot képezte le, a fürdő maga pedig a paradicsomot jelképezte. Nem véletlenül pihennek le a vendégek a törökfürdő végén egy kellemes köntösbe burkolózva: a test és a lélek felfrissülése során az izzadási folyamat még eltart egy darabig. Hagyjunk magunknak 15-20 percet erre, igyunk közben egy finom teát vagy egy nagy pohár vizet, és élvezzük kellemes pihenést.

TIPP: csak bújjunk bele ebbe a fürdőköpenybe és lazítsunk. A bőrbarát, tiszta pamutból készült köntös kellemesen puha és kiváló nedvszívó. Hamam stílusban, divatos, szövött szegéllyel és rojtokkal készült, bősége övvel állítható, valamint rávarrt zsebekkel is ellátták. A köpeny oldalvarrások nélkül készült.

Ha pedig csak egy rövidebb fürdőzésre van csak időnk, akkor ez az eukaliptusz- és fügeillatú ellazító fürdősó csodákra képes. Bőrbarát tulajdonságuk bőrgyógyászatilag tesztelt. Minden bőrtípushoz alkalmasak, paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentesek. Vessük be ezt egy fárasztó nap után, és újjászületünk!

Szaunázáskor pedig használjuk ezt a szaunatörölközőt, mely tökéletesen elfér a szaunatáskában. Ha megkötjük a törölközőt, az állítható bőségű gomboláspánt és a hátul található gumírozás optimális illeszkedésről gondoskodik, míg a puha frottíranyagból készült, kiváló minőségű biopamut rendkívül kényelmes viseletet biztosít. A szauna törölközőt egy rávarrt zsebbel is ellátták, emellett a mell fölött vagy csípőmagasságban hordható.

Íme, néhány kiragadott ajánlat az e heti kínálatából! Nézzük át a teljes választékot, és válogassunk kedvünkre! Sőt, ha megrendelésünket a hozzánk legközelebb eső Tchibo üzletbe kérjük, akkor nulla forint a szállítási díj. És nemcsak a legfrissebb kínálatban, hanem az összes aktuális választékban is böngészhetünk. Érdemes mielőbb kattintani és rendelni, mert a készletek limitáltak, és az igazán közkedvelt darabok, illetve méretek hamar elfogyhatnak.

 

Exit mobile version