Ezekbe a városokba indulnak új járatok Ferihegyről

nlc | 2017. Április 19.
Az új járatok elindításának és újraindításának köszönhetően már áprilisban átléphetik az egymilliós utasszámot, Ferihegy megdöntheti saját rekordját.

Még idén huszonegy városba indítanak új vagy újrainduló járatot a légitársaságok Ferihegyről – írja a hvg.hu a Világgazdaságra hivatkozva.

Ezek közül egy már februárban startolt, kilenc pedig áprilisban. Utóbbiak úti céljai: Amszterdam, Bergen, Hannover, Szarajevó, Podgorica, Pristina, Szkopje és Tirana. Később lesz majd például új frankfurti, lisszaboni, prágai, edinburghi, prágai, lembergi és nápolyi járat is.

A Világgazdaságnak Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a tavalyi csúcsév után idén márciusban az előző év márciusához képest már 12,1 százalékkal nőtt a ferihegyi forgalom, és az induló járatoknak köszönhetően jó esély van arra, hogy idén már áprilisban átléphetik a havi egymilliós utasszámot. Tavaly ez májusban sikerült.

Az éves utasszámok toplistáját továbbra is London vezeti, Párizs a másodikról visszacsúszott a harmadik helyre, és helyet cserélt Brüsszellel. Az első tíz célországot európai országok teszik ki, Isztambul a sorozatos merényletek következtében már nincs a legkedveltebb úti célok között.

via GIPHY

Európa mára jól le van fedve Budapestről induló légi járatokkal, a tengerentúliak közül viszont az egykori Malév New York-i járatának megszűnése nagy űrt hagyott maga után. A lap úgy tudja, hogy piaci pletykák már szólnak arról, hogy jövőre lesz eredménye a többéves járat-előkészítésnek, és átszállás nélkül újra elérhető lesz Budapestről New York.

Exit mobile version