Halálos utak, amiken nem szívesen kocsikáznál

nlc | 2017. Május 10.
Szakadék fölött kanyargó, halálosan keskeny és félelmetesen forgalmas utak, amikre csak akkor érdemes felhajtani, ha már tényleg nem maradt más választásunk.

1. Leh-Manali út, India

A 4-5 kilométeres magasságban kanyargó út elsősorban azért veszélyes, mert iszonyúan keskeny, de állítólag ez nem akadályozza meg a helyieket abban, hogy észbontó tempóban száguldozzanak a földúton.

 

2. “Az ördög orra” vasútvonal, Ecuador

A kísérteties nevű vasútvonal nevét az azonos névre keresztelt szikláról kapta, amin a vonat átrobog. Régebben valódi turistalátványosság volt a vagonok tetején utazni, de mára ezt biztonsági okokból megtiltották.

 

3. Eyre autópálya, Ausztrália

Első ránézésre nincsen semmi veszélyes ebben az ausztrál autóútban, de valójában rengeteg baleset helyszíne ez a szakasz. Az ok valójában egyszerű: az egyenes út és a monoton táj miatt rengeteg sofőr alszik itt el vezetés közben.

 

4. Jungas, Bolívia

Ha valami veszélyes lehet egy útban, az itt mind megvan: a két bolíviai várost összekötő szakasz 3300 méterről ereszkedik 360 méterre, miözben a keskeny út élesen kanyarog. A két irányból közlekedő autósok rémálma, amikor valakinek hátra kell tolatnia, hogy egy kicsit szélesebb részen el tudjanak menni egymás mellett.

 

5. Maeklong Piac, Thaiföld

Most nem a magasság vagy a keskeny út jelenti a veszélyforrást, hanem a zsúfolt piacon átvezető vasútvonal. Ez akkor igazán veszélyes, ha nem vagy rajta…

6. Guoliang alagút, Kína

Ránézésre eléggé mutatós, autózni azonban már nem annyira kényelmes ez a nem mindennapi alagút. Az 1.2 kilométer hosszú alagút keskeny és elég sötét is, szóval az autósoknak különösen óvatosnak kell lenniük – pláne a szikla falában található “ablakok” közelében.

 

BrightSide

Exit mobile version