Tízezrekkel húzhatnak le a biztosítók

nlc | 2017. Május 17.
Amikor a nyaralást tervezitek, és megkötitek az utazás biztosítását, nem árt résen lenni, mert a biztosítók bizony tízezrekkel húzhatnak le. Részletezzük, mire figyeljetek leginkább.

Közeledik a nyár, előbb-utóbb érdemes az utazási biztosítást is megkötni, főként, ha külföldre készültök. Hogy mennyiért és milyen ellenszolgáltatás mellett kínálják a biztosítók az utasbiztosításokat, a Pénzcentrum gyűjtötte egybe. A kalkulációt kétgyermekes családokra állították össze, akik 14 éjszakát töltenek külföldön július második felében Horvátországban és Olaszországban.

Óriási az eltérés a biztosítási ajánlatok között

A legolcsóbb ajánlat szerint már kiemelkedő extrákkal is köthető utasbiztosítás húszezer forint körüli összegben a példakénti kéthetes nyaralásra. Érdemes időben körbenézni, mert előfoglalás esetén egyes biztosítók különleges kedvezményt adnak például a Horvátországba vagy Szlovéniába utazóknak. És akadnak olyan társaságok is, amelyek jóval drágábban kínálják ugyanazt a szolgáltatást.

Nem árt tudni, hogy az olcsóbb biztosítás alacsonyabb kárösszeggel jár együtt. Probléma esetén sajnos a megtérülés is alacsonyabb lehet. Mindenkor érdemes alaposan megnézni azt is, hogy az adott biztosítási csomag pontosan milyen káreseményeket tartalmaz.

Több ezer forintos eltérés lehet az utasbiztosítások között

A kék egészségbiztosítási kártya fedezheti a teljes orvosi költségeket

A biztosítás megkötésekor érdemes arra is figyelni, hogy az unión belül elfogadják az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, amely sok országban a teljes orvosi ellátást fedezi, így erre külön fölösleges biztosítást kötni.

A biztosítási csomagok alapból nem tartalmazzák az autókra vonatkozó kiegészítést. Így ha saját kocsival utaztok, vagy autót béreltek, arra assistance kiegészítőt érdemes választani. Az assistance összege 4-7 ezer forint körüli a kéthetes nyaralásra, de ha lerobban az autó, és vontatni, javíttatni kell, az bizony százezrekbe is kerülhet.

Mindenképpen érdemes alaposan körbejárni a biztosításokat, hiszen több ezer forintot is spórolhattok, ha figyeltek a részletekre, és időt áldoztok a legolcsóbb csomag megkeresésére.

Exit mobile version