A szonda szerint alkoholmérgezése volt, pedig csak beparfümözte magát

nlc | 2017. Szeptember 25.
Majdnem elvették egy balmazújvárosi nő jogosítványát, mert az alkoholszonda szerint rengeteget ivott. Pedig valójában egyáltalán nem ivott, csak parfümöt viselt.

Csilla Balmazújvárosból tartott Debrecen felé, mikor leintették a rendőrök. A rutineljárás során egy gömb alakú alkoholszondát fújattak meg vele, amely azt jelezte, hogy 1,76-os az alkoholszint a vérében. 

Eszerint minimum ki kellett volna esnem a kocsiból, vagy alkoholmérgezést kapnom. Az egyikükön már láttam, hogy nevet magában, de szerencsére jött a harmadik, aki hozott egy másfajta szondát, mondván, ha ez is bejelez, elveszik a jogsimat”– mondta el Csilla a Borsnak. A másik, pálcikás szonda már nem jelzett alkoholfogyasztást, a valóságnak megfelelően – Csilla állítása szerint már több mint egy éve nem ivott.

Ha leint a rendőr (fotó: MTI)

Kiderült, hogy az első szondát Csilla parfümje tévesztette meg. „Azt mondták, hogy a fújásommal a szonda bemérte a körülöttem lévő levegőt, aminek a parfümöm miatt magas alkoholtartalma volt. Az egy dolog, hogy a munkából elkéstem, de a frászt is rám hozták. Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha nincs náluk többféle műszer”– mesélte Csilla.

Exit mobile version