9 lenyűgöző fotó Oroszország havas tájairól

nlc | 2017. December 24.
Nézegess gyönyörű képeket a hó és jég birodalmából!

Területét tekintve Oroszország a világ legnagyobb országa (az Egyesült Királyságnál például hetvenszer nagyobb). Az északi vidékeket azonban az év jó részében hó és jég borítja. Mégis érdemes ezeken a tájakon barangolni, a ritkán lakott területeken ugyanis valóban a természet az úr: itt egyedülálló flóra és fauna alakult ki, valamint csodás természeti képződmények nyűgözik le a mínuszokat is jól bíró túrázókat.

A NatGeo Wild stábja is feltérképezte ezt az érintetlen világot, és csodás felvételeket készítettek. A képek a Kinn az orosz vadonban című sorozatból vannak.

Tudtad, hogy…?  

  1. Oroszország területe olyan nagy, hogy az országban korábban tizenegy időzóna volt, amit néhány éve kilencre csökkentettek.
  2. Szibériában a hőmérséklet telente akár mínusz 40 Celsius-fok alá is eshet.
  3. A barátságtalan klímájú sarkvidék a jegesmedvék földi paradicsoma. A NatGeo forgatásakor a Vragel-szigeten nem kevesebb, mint fél ezer vemhes nőstény sürgölődött az odúja körül!
  4. Az óriás rétisas szárnyfesztávolsága 200–240 centiméter, a halak és vízimadarak mellett kisebb emlősöket is zsákmányol, de fiatal fókákat és rókákat is képes elejteni.

     
  5. Az Európa és Ázsia határán észak–déli irányban húzódó Urál hegység egyik jellegzetes lakója a rénszarvas, mely évről évre hosszú vándorutakat tesz meg táplálékot keresve, ám egy-egy ilyen vándorlásnak sok egyed áldozatául esik.

Fotók: NatGeo

Exit mobile version