Vizsgálat indult az ország legarrogánsabb kalauza ellen

nlc | 2018. Január 05.
Egy emberként háborodtak fel az utasok egy Sopronból induló InterCity járat arrogáns jegyvizsgálójának viselkedésén, aki megalázó módon lépett fel egy 18 éves fiatallal szemben, mert nem volt nála a kedvezményes utazásra jogosító igazolvány. A kalauz ellen vizsgálat indult.

Egészen a Kisalföldig jutott annak a kalauznak a története, aki porig alázott egy fiatalt, amiért nem volt nála a kedvezményes utazásra jogosító igazolás. A történetet az egyik utas meséli el a lapnak:

A velem egy kocsiban utazó fiatalembernél nem volt ott a 90 százalékos kedvezményre jogosító igazolványa. Amikor jött a kalauz, a fiú a MÁV honlapján megtalálható információt olvasta fel: ha a jegyvizsgáló Utasleadási lapot állít ki az utazás során, akkor lehetőség van 15 napon belül a menetjegyet, az Utasleadási lapot és az érvényes diákigazolványt a pénztárnál bemutatni, és a díjat befizetni, ami jelenleg 1300 forint.

MTI Fotó: Rosta Tibor

Ezen a jegyvizsgáló annyira felhúzhatta magát, hogy már csak azért is kötelezte a diákot a bírság és a különbözet helyszíni megfizetésére, illetve megfenyegette, hogy amennyiben ezt nem teszi meg, leszállítja a vonatról. 

Az önérzetes utasokat egytől egyig felháborította az eset, egyikük odáig ment, hogy megkereste a vasúttársaságot, hogy jogos volt-e a kalauz fellépése, de a MÁV-nál is a fiúnak adtak igazat, a jegyvizsgáló ellen pedig vizsgálatot indítottak.

Exit mobile version