Kecskék grasszálnak egy elnéptelenedett nyaralóhely utcáin Walesben

NLC/MTI | 2020. Április 01.
Máskor a közeli fennsíkon legelésznek, ám most a városban is zavartalanul mászkálhat a kecskenyáj.

Kasmírkecskék szálltak meg egy walesi tengerparti nyaralóhelyet, miután a várost a koronavírus-járvány miatt lezárták, és az utcái elnéptelenedtek. A kecskék a közeli fennsíkon szoktak legelészni, ám most bemerészkedtek Llandudnóba, és az elmúlt napokat a kertekben és a virágágyások között ugrándozva töltötték.

Máskor a közeli fennsíkon legelésznek (Fotó: Christopher Furlong/Getty Images)

 

Mint sok más országban, Nagy-Britanniában is szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány terjedésének megelőzésére, bezárták az iskolákat, és a hatóságok azt kérték, hogy mindenki maradjon otthon. A Wales északi részén fekvő Llandudno természetellenesen csöndes utcáin a kecskék zavartalanul mászkálhatnak.

Egy helyi tanácsnok, Carol Marubbi szerint a kecskék általában nem térnek be a településre, csak ha nagyon rossz az idő, de most úgy gondolja, az állatok is észrevették, hogy valami szokatlan dolog történik, mert eltűntek az emberek.

Zavartalanul mászálhatnak az utcákon (Fotó: Christopher Furlong/Getty Images)

„Szerintem egy kicsit magányosnak érezhették magukat, ezért lejöttek a városba körülnézni” – magyarázta.

A kasmírkecskék Viktória királynő kora óta élnek a Llandudno melletti Great Orme-hegyfokon. Akkoriban vált népszerűvé ez a kecskefaj Nagy-Britanniában, mivel puha szőrükből készült a kasmírgyapjú. Marubbi elmondta, hogy a mintegy 150 példányból álló kecskenyáj afféle helyi látványosság, sok helybeli azt sem bánja, ha a sövényét is megrágcsálják. „Nagy rajongójuk vagyok. Szeretem őket, mert igazi karakterek” – tette hozzá a tanácsnok.

A városban kószáló kecskenyáj már a Twitteren is népszerű lett a feltöltött képek miatt.

További hasonló cikkek az nlc.-n:

Exit mobile version