Siófok polgármestere szerint a város nem veszélyes, a múlt hétvége kivételesnek számít

Á.K. | 2021. Július 07.
Állítása szerint tíz év alatt kilencven százalékkal csökkent a bűnesetek száma a Petőfi sétányon. Szerinte Siófok nem veszélyes, csak lejáratókampányt folytatnak a város ellen.

A múlt hétvégén Siófokról szóltak a hírek, ahol helyenként akkora verekedések voltak, hogy volt, ahová negyven rendőrnek kellett kivonulnia. Két nap alatt három garázdaság történt, az egyik helyszínről a rendőrök hét embert állítottak elő – derült ki Orbán Zoltán, a Somogy megyei Rendőrkapitányság szóvivőjének nyilatkozatából. A közkedvelt turistavárosról sokan azt mondták, hogy veszélyes, de Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere szerint ez nem fedi a valóságot – derül ki az ATV riportjából.

Siófoki idill (Fotó: Pixabay)

A polgármester szerint jóval több a rendőr az utcákon, mint korábban bármikor, a bűnesetek felderítését pedig a sok felszerelt arcfelismerő kamera segíti. Szerinte önmagában is sokat mondó, mennyire visszaesett az elmúlt években a bűntények száma a Petőfi sétányon, és a várost csak kipécézte magának valaki, aki lejáratókampányt folytat ellene. Az ATV által megszólaltatott helyi lakosok szerint igaza van a polgármesternek, hiszen más Balaton menti településeken is előfordulnak hasonló balhék. A rendőrség azt ígéri, a jövőben még nagyobb létszámmal teljesít szolgálatot Siófokon.

Még egy kis Siófok az nlc-n:

Exit mobile version