Kiborult üdítő miatt ütötte az előtte haladó autó sofőrjét egy kaposvári férfi

nlc | 2021. Augusztus 24.
Az ámokfutó férfival szemben többek között felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség.

Közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat azzal a 42 éves kaposvári férfival szemben, aki ámokfutásba kezdett amiatt, mert az előtte haladó autós fékezése miatt utasának kiborult az üdítője, írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A  vádlott két utast – köztük egy kiskorú gyermeket – szállítva közlekedett a sértett gépkocsija mögött Kaposvár egyik négysávos útján, amikor a sértett észlelve, hogy a megengedett legnagyobb sebességet túllépte, fokozatosan lassítani kezdte az autóját. Az autójával mögötte haladó férfinak emiatt szintén fékeznie kellett, amitől az utasánál levő ital kiborult. A sofőr ezt követően a záróvonalon áthaladva, káromkodva a sértett mellé hajtott és megállásra szólította fel.

Miután a sértett ennek nem tett eleget a vádlott megelőzte, majd „büntetőfékezett” előtte, végül egy körforgalomba érve, gépkocsijával keresztbe fordulva megállásra kényszerítette a sértettet. A vádlott ekkor az autójából kiszállva a sértetti gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sértettet ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy a jobb oldali első ülésébe szerelt oldallégzsák működésbe lépett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben a felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Kapcsolódó cikkek:

Exit mobile version