Íme a 10 leghátborzongatóbb hely a Földön

Fecske Bettina | 2024. Július 12.
Kétségtelen, hogy a sok mesés látnivaló mellett számos olyan hely is várja az utazókat a világon, amelyeket különös rejtélyek, furcsa babonák öveznek.

Ki mondta, hogy rettegni csak a horrorfilmeken lehet? A Föld legfélelmetesebb helyeinek meglátogatása közben ugyanis épp úgy borsódzhat a hátunk, mint ha csak az AZ filmet néznénk.  

Habár elsőre talán még a legnagyobb utazóknak sem tűnhet valami jó mókának ezen látványosságok és mitikus helyek meglátogatása, azonban érdemes erőt venni a félelmeinken és mégis felkeresni ezeket a desztinációkat, ugyanis számos első látásra talán ijesztőnek tűnő helyszín gyakran a bolygó egyik leglenyűgözőbb pontja lehet.

Egy ilyen varázslatos helyszínre tökéletes példa a Hua-hegy mesés ösvénye és kilátása vagy a darvazai gázkráter, más néven a Pokol ajtója vagy a Pokol Kapuja, illetve az a milliónyi arany medúza is, amelyek egy tengeri tóban, Palauban, Eil Malk szigetén úszkálnak.

Még napközben is a hideg rázza az embert, ha a Babák szigete fele viszi az útja (Fotó: Getty Images)

Természetesen, akik tényleg egy kis hátborzongásra vágynak azoknak sem kell keseregniük, ugyanis a Babák szigetén Mexikóvárosban minden kétséget kizáróan feláll majd a hátukon a szőr. Épp úgy, mint a Keresztek hegyén Litvániában, amely helyszín bár a katolikus vallás egyik legfőbb zarándokhelye, mégis átjárja valahogy a brutalitás és a levegőben szinte kézzel fogható szenvedés és fájdalom. És akkor még meg sem említettük a csehországi Kutna Horában található Csonttemplomot, amelyet teljes egészében emberi csontok borítanak.

Kétségtelen, hogy ezek a titokzatos és különleges helyszínek mind arra várnak, hogy felfedezzék őket a kalandor utazók, már ha van merszük természetesen. Az alábbi galériánkban pedig alaposan be is mutatjuk őket, hogy könnyebb legyen eldönteni, hogy melyik úti cél legyen az első helyen számunkra!

GettyImages-1302698401

Prágától egy órányi autóútra található a Kostnice Sedlec, azaz a Csonttemplom. A római katolikus kápolna lélegzetelállító és egyben hátborzongató díszítéssel büszkélkedhet, ugyanis a belső terét emberi csontvázakból készült bútorok és dísztárgyak dekorálják. Leghíresebb darabja az a 8 méteres csillár, amely állítólag minden egyes emberi csontot tartalmaz, ami a testben fellelhető.

GettyImages-1162844084

A Babák szigete egy bizarr turisztikai látványosság Mexikóváros Xochimilco kerületében. A kis sziget fáira a 20. század második felében játékbabák sokaságát akasztotta fel babonából a hely egykori lakója. A már elhunyt férfi azért tette mindezt, mert egy halott kislány holttestét találta a közeli csatornában. A babákat azért akasztotta fel, hogy elűzze a gonosz szellemeket. A merészebb még elő lelkek ha el szeretnének jutni erre a rémisztő helyre, akkor csónakot bérelve annak sofőrét meggyőzve bátran megtehetik. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-993718522

Ha csak nem az a régóta dédelgetett álmunk, hogy beugorjunk egy rakás csípős gerinctelen közé, akkor első látásra talán ijesztő lehet Ongeim'l Tketau, vagyis ismertebb nevén a Medúza-tó. A nem akármilyen látványosság Palauban, Eil Malk szigetén található. A tó medúzák millióinak ad otthont, amelyek lassan vándorolnak át a vízen, mindig követve a nap útját. A bátor utazók pedig akár csatlakozhatnak is hozzájuk varázslatos tevékenységükben. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-459071176

A kis cseh faluban, Lukovában található Szent György-templom élete nem volt a legkönnyebb. A 14. századi imahely szokatlanul sokszor égett le az évszázadok során, legutóbb az 1960-as évek végén – a tűz egy temetés során ledöntötte a tető egy részét, és a hívek végül úgy döntöttek, hogy a hely kísértet járta és több, mint 40 évig felé sem néztek. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-1173545792

A türkmenisztáni Karakum-sivatag közepén található a „Pokol kapuja”. Nevét a helyiek adták az 230 méter széles kráternek, amely egyszerűen nem hagyja abba az égést. A hátborzongató helyszín állítólag úgy keletkezett, hogy mikor a szovjet tudósok 1971-ben elkezdtek olaj után kutatni, véletlenül metántartalékba ütköztek, és a fúróplatform összeomlott, így kialakult a kráter. Mivel azonban veszélyes gáz került a levegőbe, a tudósok úgy döntöttek, hogy felgyújtják a krátert, hogy elégessék a metánt. Arra azonban biztosan nem gondoltak, hogy még 50 év után is égni fog. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-545047183

Ijedősöknek nem éppen kellemes egynapos elfoglaltság meglátogatni az egykori náci Németország egyik legnagyobb kórházát. A Beelitz-Heilstätten ugyanis katonai kórházként és szanatóriumként szolgált beteg és sebesült katonák számára az első és második világháború alatt. A Berlintől 50 perces autóútra elhelyezkedő komplexum egyébként kezdetben tüdőszanatóriumként szolgált, hiszen a tuberkulózis rengeteg embert megfertőzött Berlinben, és kellett egy hely a városhoz közel, ahol ápolni tudják a megnövekedett betegállományt. (Fotó: Getty Images)

templom

A világ összes katakombája közül egyik sem olyan hátborzongató, mint a Kapucinusok katakombája Palermóban. Kísérteties atmoszférájával hamar a látogatók egyik közkedvelt helye lett. A katakombák körülbelül nyolcezer mumifikált testet őriznek, külön kategóriákra (vallási alakok, férfiak, szüzek, gyermekek) vannak osztva. (Fotó: Getty Images)

utvonal

A világ egyik legveszélyesebb túrájaként emlegetik a Hua-hegyen levő túraútvonalat, amely kifejezetten nem tériszonyosoknak és félősöknek van kitalálva. Ez Kínai látványosság ugyanis egy olyan szakaszt is rejt magában, ahol az emberek deszkákon járnak a hegy szélére rögzítve, több ezer méteres magasságban. Miközben a túrázók a félelmetes alkalmatosságokon lépkednek láncokba kapaszkodhatnak, egy kis biztonságra áhítozva, figyelve arra, hogy a következő deszka hiányozhat vagy éppen törött is lehet. (Fotó: Getty Images)

kereszt

A Litvániában található dombra az emberek a 14. század óta szállítanak kereszteket. A Keresztek hegye ma már katolikus zarándokhely. Éjszaka kifejezetten hátborzongató látvány lehet... (Fotó: Getty Images)

erdő

Aokigahara vagy másik ismert nevén Dzsukai - A fák tengere, Japánban, a Fudzsi Hegy tövében elterülő mintegy 35 km²-es erdő, mely a benne történt rengeteg öngyilkosságról hírhedt. A helyszínt sokan „öngyilkos erdőként” is emlegetik, ugyanis ez a helyszín a világ második leggyakoribb öngyilkossági helyszíne a Golden Gate híd után. Volt olyan év is például, amikor 247 ember próbálta meg kioltani ebben a buja erdőben az életét. Egyesek úgy gondolják, hogy sokan azért akarnak innen távozni az élők sorából, mert a helyszín a japán mitológiában is szerepel, a démonok lelőhelyeként. Míg mások szerint azért választják sokan eldobni maguktól az életet ezen a ponton, mert a sűrű erdő tompítja a hangot és rendkívül könnyűvé teszi az eltévedést. (Fotó: Getty Images)

Via

Exit mobile version