Ez a fürdőhely a legnépszerűbb itthoni úticél

Vad Rózsa | 2024. Szeptember 02.
Budapest mint hazai úticél a foglalásokat tekintve leszorult az első helyről,.

A nyári belföldi foglalások bő harmada a legfeljebb ötvenezer forint értékű, egy-két éjszakás kategóriában történt, a Szallas.hu foglalásai alapján. A booking-oldal nyári eredményei alapján továbbra is Siófok a nyár fővárosa a magyarok körében; a kedvenc úticél, központi fekvése, széles szálláskínálata, gazdag programkínálata miatt. A legkedveltebb régió is a balatoni: kétszer annyian érkeztek ide, mint a második helyezett észak-magyarországi régió szállásaira. „A Balaton térségében idén nyáron meghaladtuk a tavaly nyári foglalási számainkat” – mondta Kelemen Lili sajtószóvivő.

Siófok mellett Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle,

Keszthely, Zamárdi, Balatonboglár, Balatonföldvár, Fonyód és Balatonalmádi szálláshelyein járt a legtöbb vendég. A többség augusztusban 2-3 balatoni éjszakát foglalt, nagyon sokan az államalapítás négynapos hosszú hétvégéjére. Siófokot a foglalási szám alapján Budapest, Eger, Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz, Gyula, Szeged, Pécs és Miskolc követte idén nyáron. A vakációzók harmada apartmant választott, negyedük hotelt, a foglalások alig több mint ötöde vendégházba, 13 százaléka panzióba, 7 százaléka egyéb szállástípusba szólt.

A rövidebb vakációk voltak népszerűbbek belföldön,

idén nyáron. A nyári foglalások harmada két éjszakára szólt, bő harmaduk ötvenezer forint alatti értékben, miközben öt százalék alatt maradt a 300 ezer forint feletti, belföldi szállásfoglalás aránya. Az online fizetések összértékének több mint negyedét SZÉP kártyával rendezték az oldalon.

Belföldi foglalások megoszlása 2024 nyarán:

Belföldi foglalások megoszlása szállástípusonként:

Foglalások megoszlása foglalási érték szerint:

Exit mobile version