Flambírozott gyümölcsök pezsgőkrémmel

nlc | 2012. Február 08.
A Bálint-napi vacsora megkoronázása lehet egy ínycsiklandó desszert, például az alábbi gyümölcscsoda.

Hozzávalók 2 főre

Kivi, banán, eper, alma, mangó stb. megtisztítva, szeletelve kb. 50%-os alkoholtartalmú likőr vagy pálinka a flambírozáshoz, porcukor vagy barna cukor

A krémhez:

2 tojássárgája
4 dkg cukor
75 ml pezsgő
13 dkg mascarpone
fél csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés

A megtisztított gyümölcsöket tányérokra rendezzük, a tetejüket meghintjük porcukorral vagy kevés barna cukorral, és 1-2 evőkanál alkohollal meglocsoljuk, majd meggyújtjuk az alkoholt, és hagyjuk, hogy a cukor karamellizálódjon. A pezsgőkrémmel tálaljuk.
Ehhez a tojásokat a cukorral gőz fölött habverővel kevergetve felmelegítjük kb. 50 fokra, de ügyeljünk, hogy ne legyen rántotta, majd kihűlésig géppel habbá verjük. Ezt követően beletesszük a mascarponét, és azzal tovább habosítjuk, közben pedig apránként hozzáadjuk a pezsgőt.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Köszönjük a receptet a Nők Lapja Konyhának!

Exit mobile version