Hozzávalók 6 darabhoz (vagy egy 6 szeletes kis tortához)
A tésztához:
3 tojás |
A krémhez:
2 dl tejszín |
Szükséges még 6 darab 8 cm átmérőjű, 3-5 cm magas karika (fém, esetleg PVC csőből levágott is jó).
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból klasszikus módon kakaós piskótát készítünk, a formákat egy sütőpapíron hatszor körberajzoljuk, és elosztjuk rajtuk a tésztát, majd a kör vonalán belül maradva egy kanál fejével óvatosan elkenjük. 170 fokos sütőben pár perc alatt megsül, utána hagyjuk kihűlni. Sütőpapírból 5 cm széles csíkokat vágunk, és körben kibéleljük vele a 6 darab karikát. (vagy a nagy tortakarikát). A sütőpapírról levett piskótakorongokat a bélelt formák aljára tesszük, alatta legyen egy tálca, mert töltés után be kell tenni a hűtőbe.
A krémhez a tejszínt a porcukorral és a chiliporral felforraljuk egy kis lábasban, és az apróra tört csokoládét olvadásig kevergetjük benne. Ha langyosra hűlt a máz, a negyedét félretesszük a díszítéshez, a többit pedig óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz. A kész krémet kiskanál vagy nyomózsák segítségével elosztjuk a formákban, majd a kész tortácskákat 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy dermedjenek. Ezután levesszük róluk a karikát és a sütőpapírcsíkot, a félretett mázat újra folyósra langyosítjuk, majd megcsorgatjuk velük a minitorták külső részét. Élelmiszerboltokban, delikátüzletekben kapható, szív alakú dekorcukorral, fehércsokoládé-bonbonnal tovább díszíthetjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Hűtés: 120 perc
A receptet köszönjük a Nők Lapja Konyhának!