A tejen túl, avagy mivel idd a kávéd?

nlc | 2013. Április 22.
Az igazi kávéfanatikusok tudják, az izgalmas kávérecepteknek se szeri, se száma, a kis fekete olyan összetevőkkel is megbolondítható, mint a kókusz, a banán, a karamell, a kardamom, vagy épp a tea. Íme néhány izgalmas recept azoknak, akik a feketét nemcsak feketén szeretik.

Banános kávé

Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 db banán
• 200 ml hideg natúr rizstej
• 1 evőkanál cukor
• csipet fahéj
• 1-2 adag NESCAFÉ Green blend

Elkészítés:
A tejből és a banánból egy botmixer segítségével banánturmixot készítünk, egy nagy üvegpohárba öntjük, a kávét és a cukrot hozzáadjuk, a tetejét pedig fahéjjal meghintjük.
Tipp: aki szereti a tejhabot, a kávés turmix tetejére készíthet külön egy tejhabréteget. 

Kávé teával

 
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 kis adag NESCAFÉ Green blend
• 3 kardamommag
• 5 szem szegfűbors
• 6 szegfűszeg
• 1 rúd fahéj
• őrölt fahéj
• mandulatej
• barna cukor

Elkészítés:
A fűszereket törjük apró darabokra, majd tegyük bele a kotyogós kávéfőző szűrőjébe, amit aztán fedjünk be kávéval, és főzzük le a kávét, ahogy szoktuk. Időközben a tejet picit melegítsük meg!
Tipp: Ha szereted a tejhabot, a kávé tetejére készíthetsz, a tetejét pedig szórd meg fahéjjal! Barna cukorral ízesítsd! 

Kávé pezsgővel


Hozzávalók 1 adaghoz:
• 2 jégkocka
• 1 pohár NESCAFÉ Green blend
• 40 ml pezsgő
• 1 teáskanál cukorszirup
• 33 ml tonik
1 szelet citrom

Elkészítés:
A jégkockát tegyük egy pohárba, öntsük rá a hideg kávét, majd adjuk hozzá a cukorszirupot és a pezsgőt, végül az egészet öntsük fel tonikkal, a poharat pedig citromkarikával díszítsük.

Meggyes kávé

Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 csésze NESCAFÉ Green blend
• 1 gombóc meggyes fagylalt
• 1 gombóc csokoládéfagylalt
• egy csipetnyi kakaópor
• 100 ml tejszín
• 1 szem megy

Elkészítés:
A kávét lefőzzük, a fagylaltot és a kakaót a forró kávéhoz adjuk, majd a kemény habbá vert tejszínt egy csőrös habkinyomó segítségével a tetejére adagoljuk. Egy kevés kakaóporral és a meggyel díszítjük.

Baileys-es kávé


Hozzávalók 1 adaghoz:
60 ml Baileys  
• hűtött NESACFÉ Green blend
• 1 evőkanál kávéfagylalt
• kókusztej


Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és Y-pohárban tálaljuk.

Sörbetkávé


Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 csésze (adagonként 250 ml) cukor
• 1 csésze víz
• 2 csésze NESCAFÉ Green blend
• 50 g csokoládé
• 4 cl sötét kávélikőr

Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A szirupot pontosan 5 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a két adag kávét. A keveréket egy lapos edénybe öntjük és lefagyasztjuk. A fekete csokoládét apró darabokra tördeljük; hozzáadjuk a lefagyasztott sörbethez, és így együtt, habverő segítségével, habosra keverjük. Egy kevés kávélikőr hozzáadásával tovább finomítjuk, és azonnal tálaljuk.

Nugátos kávé


Hozzávalók 1 adaghoz:
50 g mogyorós nugát
• 100 ml szójatej
• 50 ml forró NESCAFÉ Green blend  
• pirított mogyoróforgács

Elkészítés:

A nugátot apró kockákra daraboljuk, a tejet felforrósítjuk (de nem forraljuk), a nugátkockákat a tejhez keverjük és hagyjuk felolvadni, majd egy tejhabosító vagy mixelőrúd segítségével habosra keverjük. Elkészítjük a friss kávét, hozzáadjuk a nugátos tejhabot, végül a pirított mogyoróforgácsokkal díszítjük.

Chilis kávé


Hozzávalók 1 adaghoz:

• 1 csésze NESCAFÉ Green blend
• 1 evőkanál nutella
• 1 csipetnyi chilipor

Elkészítés:
Egy csésze habos kávét felforralunk, hozzáadunk egy kanál nutellát és egy csipetnyi chiliport, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Kávé karamellel

Hozzávalók 2 személy részére:
• 200 ml tej
• 1 pohár NESCAFÉ Green blend
• 1 kanál karamellszirup

Elkészítés:
Egyszerűen csak melegítsük meg a tejet, keverjük hozzá a karamellt, majd adjuk hozzá a presszókávét. A tetejére készítsünk külön tejhabot, és ha nagyon édesen szeretjük, a tejhabra még tehetünk karamellcsíkokat.

Exit mobile version