Így lesz tökéletes az alapozásod

nlc | 2016. Március 04.
Az alapozás lénye nem csupán az, hogy elfedje a bőrhibáinkat, hanem az is, hogy egységes bőrszínt varázsoljon, lehetőleg egész napra szólóan. Lássuk, mi mindennel tehetjük még makulátlanabbá külsőnket! Következzen öt hasznos alapozási tippünk!

Használj ecsetet!

50 százaléka a nőknek nem használ ecsetet az alapozó felviteléhez, miközben a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy így sokkal tökéletesebb, hibátlan hatást keltő bőrfelszínt tudunk elérni, ráadásul gazdaságosabb megoldás is. Az ecsetek közül érdemes a csapott sörtéjűt választani, amivel szépen fel tudjuk vinni körkörös mozdulattal, és eldolgozni az alapozónkat.

Keverd, kavard

A sztárok sminkesei szerint a legtöbb híresség a hibátlan bőr mellett a tartósságra szavaz. Akár 10-12 órás időre szeretnék bebiztosítani az alapozást, ehhez pedig nem feltétlenül a mázsányi púder jelenti a megoldást. Válasszunk mattabb hatású, tartós alapozót, és az olajosabb részeken, a T-zónában fixáljuk porpúderrel.

Előzzük meg az elcsúszást

Sajnos a mágikus, “mozdulatlan” alapozást még nem találták fel, ám vannak olyan alapozási technikák, amikkel segíthetünk megelőzni az alapozónk szétkenődését. Ilyenkor bánjunk csínján a krémekkel, szemránckrémekkel, ezeken még kevésbé tapad meg az alapozó, és persze alap az előzőleg megtisztított, száraz, pontosabban nem nedves bőr is.

Mindenhova jusson!

És ez nem vicc. Ne spóroljunk, sem a fülek környékén, ahogyan az állcsontnál sem, dolgozzuk el szépen az alapozót, de akár a dekoltázsra is juthat finoman. A szemkörnyékre is tegyünk, de csak vékonyan, finoman, sőt a szánkra is.

A highlighter a barátunk

A highlighterek nem véletlenül egyre népszerűbbek, fényt, ragyogást adnak a bőrnek, és egységesebb bőrképet biztosítanak. Nyugodtan használjuk az alapozó alá, ha nem szeretnénk, túl matt hatást, akkor nagyon szép, visszafogott fényt ad az alapozásunknak.

Exit mobile version