10 perces almás-áfonyás morzsasüti fahéjjal

nlc | 2016. December 05.
Ha nincs időd összedobni egy klasszikus sütit, de valami édesre vágysz, ezt a téli finomságot imádni fogod. Készülj a függőségre, erről ugyanis nem tudsz lemondani, ha egyszer megkóstoltad.

Ki szeretne egy villámgyorsan elkészíthető isteni desszertet? Olyan fincsi nyalánkságot hoztunk, ami könnyen beszerezhető hozzávalókat tartalmaz és igazi téli csemege. Az alma szerelmeseinek van egy jó hírünk: ennek a gyorsan elkészíthető édességnek ugyanis a legfontosabb hozzávalója a gyümölcs. Ugyan nem friss almából készül, hanem befőtt kell hozzá, de ez csak fokoz az ízélményen. Mutatjuk, hogyan készül a mennyei 10 perces almás-áfonyás morzsasüti fahéjjal.

10 perces morzsasüti hozzávalói:

Az almabefőttet, a fahéjat és a citromhéjat keverd össze egy tálban. Ha túl nagynak találod az almadarabokat, vágd azokat a megfelelő méretűre. Keress 4 hőálló csészét és az áfonyalekvárt oszd szét bennük, majd tedd a lekvárra az ízesített almákat. Végül fedd le fóliával a csészéket, és rakd a mikróba két és fél percre, maximális fokozatra. Jobb, ha mikrózáskor a fólia nem érintkezik az étellel.

Ha elkészültek, vedd ki a csészéket, és szórd a müzlit arányosan az alma tetejére. Majd tedd vissza további 15-20 másodpercre a mikróba, hogy a müzli is átmelegedjen. A fantasztikus ízeket csak fokozza, ha még melegen nyomsz az édességre egy kis tejszínt.  A csoda 10 perc alatt készen van. Az íze pedig utánozhatatlan. Megvan az új kedvenced? Mi megmondtuk.

További 10 perces receptek az NLCafén:

Exit mobile version