Karácsonyi dekortipp: mikulásvirág feldíszítve

nlc | 2010. December 02.
A népszerű karácsonyi jelkép a hozzá illő kiegészítőkkel feldíszítve bármilyen stílusú lakásbelsőnek megkapó dísze lehet. Íme 2 mutatós ötlet!

Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerűen ünnepi hangulatú, trendi lakásdekorációt egy-egy cserép mikulásvirág segítségével.

 Klasszikus és természetes stílusban

A világos színűre festett növénytartó edény az élénkpiros színű, midi méretű mikulásvirággal a karácsony színeit hozza otthonunkba. A bájos kiegészítők, a színes szalagok, a kis piros zokni, a hozzá illő asztalterítő, a gyertyák és a dióval megtöltött, szintén hozzá illő tálka mind-mind szép kiegészítői a kedves dekorációnak. A mutatós karácsonyi díszt mi magunk is könnyedén elkészíthetjük.

1. Egy fából készült edényt fessünk fehérre! Ily módon a fa természetes szövetszerkezete látható marad.

2. Ragasztópisztoly segítségével ragasszunk föl az edény szélére a mikulásvirág színéhez illő szalagokat. A dekorációnak használt filczoknit ragasszuk az egyik oldalon a szalagra.

3. A midi méretű, piros virágú mikulásvirágot helyezzük bele a feldíszített faedénybe. Előzőleg ne felejtsük el az edényt vízhatlan anyaggal kibélelni.

4. A téli kertben szedett bogyós gallyat, zuzmót és fagyöngyöt drótozzuk meg, és lazán tűzzük a növényedény szélébe.

 Elegáns stílusban

Meleg színek, ízléses anyagok, gyertyafény – a karácsonyi dekorációk különleges, emelkedett hangulatot keltő társai az év legszebb ünnepének. Nincs feltétlenül szükség zöld fenyőre ahhoz, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk a lakásba. A karácsony egyik legfontosabb szimbóluma, a mikulásvirág legalább olyan ünnepélyes. Az angyalhajjal és díszgömbökkel megtöltött hatalmas üvegedényben nagystílűen elrendezett elegáns, krémszínű mikulásvirág csinos, ötletes ünnepi dekoráció. A légies és tartós összeállítást rövid idő alatt magunk is könnyedén elkészíthetjük, és csak egy pár kiegészítő szükséges hozzá.

Egy magas üvegedényt félig töltsünk fel arany angyalhajjal és hozzá illő díszgömbökkel! A mikulásvirág számára helyezzünk el az edény közepén egy hagyományos vagy üvegkaspót, aminek az aljába előzőleg kőzúzalékot szórunk annak érdekében, hogy a kaspó stabilan álljon az üvegedény közepén.

A két edény közötti rést szorosan összetömörített göndör angyalhajjal és további díszgömbökkel töltsük ki. Ezután a mikulásvirágot helyezzük bele a középső kaspóba!

A szezon sztárja: a mikulásvirág – ápolási kisokos
Vörös kabátkájában tündököl a nevében is ünnepi növényünk, a mikulásvirág. Persze ahhoz, hogy megérje a karácsonyt, és lakásod pompázatos dísze legyen, érdemes megfogadni a tanácsainkat. »
Exit mobile version