Gyors bögrés bejgli 10 lépésben

cafeblog/rupanerkonyha | 2014. December 10.
Aki ezt a receptet választja, ne várja a cukrászok szépséges bejglijét, valószínű, hogy ki fog repedni egy picit, de cserébe márványos, csinos, isteni finom, enyhén omlós, ám nem száraz, tejfölös-vajas ízű tésztába és szaftos, édes töltelékbe haraphatunk.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 

Hozzávalók:

• 4 bögre liszt
• 2 kocka (összesen 20 deka) szoba-hőmérsékletű vaj (nem margarin)
• 2 tojássárgája
• 1 csipet só
• 3 teáskanál porélesztő (vagy 2 dkg friss egy nagyon kevés tejben felfuttatva)
• kb. fél bögre tejföl

A diós töltelékhez:
• két bögre darált dió
• háromnegyed bögre porcukor
• 4 evőkanál tej

A mákos töltelékhez:
• 2 bögre darálatlan mák
• 1 bögre kristálycukor
• 4 evőkanál tej

A kenéshez:
• 1 egész tojásnak és egy tojássárgájának a keveréke

Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!

Exit mobile version