Almazselé sárgarépával

nlc | 2004. Június 04.
Itt az a lekvár, ami amellett, hogy finom, még ráadásul segít lebarnulni is! A sárgarépa, és a benne rejlõ béta-karotin biztosítja a bõr egészségét!

Hozzávalók:

• 700 ml szűrt 100 %-os almalé
• 50 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
• 280 g cukor (240 g gyümölcscukor ill. szorbit, vagy 20 ml folyékony édesítőszer)
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix Szuper 3:1

Előkészítés:

Kimérjük a 700 ml almalevet. A répát megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztogatjuk, lereszeljük és 50 g-ot lemérünk.

Elkészítés:

A gyümölcslében jól elkeverjük a répát. A cukrot és a zseléfixet összekeverjük, és a gyümölcsléhez adjuk.
Az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.

Az elkészült zselét azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk. (Hűlés közben többször megforgatjuk, hogy a répát egyenletesen elosszuk a zselében.)

Exit mobile version