Hozzávalók:
700 ml szűrt 100 %-os almalé
50 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
280 g cukor (240 g gyümölcscukor ill. szorbit, vagy 20 ml folyékony édesítőszer)
1 tasak Dr. Oetker Zseléfix Szuper 3:1
Előkészítés:
Kimérjük a 700 ml almalevet. A répát megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztogatjuk, lereszeljük és 50 g-ot lemérünk.
Elkészítés:
A gyümölcslében jól elkeverjük a répát. A cukrot és a zseléfixet összekeverjük, és a gyümölcsléhez adjuk.
Az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Az elkészült zselét azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk. (Hűlés közben többször megforgatjuk, hogy a répát egyenletesen elosszuk a zselében.)