A Petcast az Állati jó gazdik Egyesület podcast csatornája, az adásokban szakértők segítenek a házi kedvencek tudatos kiválasztásában, vásárlásában vagy örökbefogadásában, a szakszerű tartásban, gondozásban és nevelésben. Hogy olyan gazdivá válhass, amilyet minden cica, kutya és egyéb társállat megérdemel! A Petcast házigazdája: Haiman Éva újságíró, az egyesület elnöke.
6 epizód
Beszélgetések férfiakról, nőkről, női esélyegyenlőségről, bántalmazásról és szabadságról.
19 epizód
Hogyan lesz boldog a gyerekem?
Hogyan lesz boldog a gyerekem? Mit kell tennem szülőként azért, hogy önálló önbizalommal teli felnőtté váljon? Hogy segítsem a fejlődését? Kiderül a Hősök Tere Alapítvány és az nlc közös podcastjából, melyben Mellik Éva újságíró és Orosz Györgyi kommunikációs szakember, growth mindset specialista beszélget hétköznapi hősökkel, szülőkkel és szakemberekkel arról, hogyan lehetünk feketeöves ninják a gyereknevelésben. Hallgasd meg a Szülőszerviz epizódjait kéthetente az nlc-n.
17 epizód
Tabuk nélkül a szexről
Minden hatással van arra, hogyan éljük meg a szexet, legyen szó akár egyéjszakás kalandról, párkapcsolatról vagy házasságról. A gyerekkorunk, a szüzesség elvesztése, az orgazmus eléréséhez való képesség, az önkielégítési szokások, a pornó világa, a megcsalások, a féltékenykedés, a merevedési zavar és a korábbi rossz tapasztalat is kihathatnak a szexuális életre. Többek közt ezekről szól a Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó Bárcsak tudtam volna című podcastje.
30 epizód
Ha unod már a tökéletes Instamamikat, akkor ez a műsor neked szól!
Az Anyakivan podcast körbejárja a szülői lét megpróbáltatásait, igyekszik praktikus tanácsokkal szolgálni és azt bemutatni, hogy szülőként nem vagy egyedül, másnak is nehéz. „Mindnyájan küzdünk, és egyikünk se tudja tűpontosan, hogyan kellene jól csinálni” - Semjén Nóra az Anyakivan blog és a több mint 35 ezres Facebook közösség alapítója beszélget az anyaság szépségeiről és nehézségeiről, humorosan de őszintén.
8 epizód
Lélekemelő beszélgetések életutakról és a megélt tapasztalatok tanulságairól.
Sándor András kommunikációs szakember ismert és elismert emberekkel beszélget az ő valódi meséjükről, amiket az élet írt. Célja, hogy az életutak és megélt tapasztalatok tükrében egyfajta kapaszkodót adjon a hallgatónak / olvasónak a hétköznapokhoz.
14 epizód
A gyereknevelés örömei és nehézségei
Egy gyerekpszichológus-viselkedéselemző-tréner házaspár boncolgatja a gyereknevelés nehézségeit. Műsorvezetők: Déri Gabriella és Szvoboda Gábor
11 epizód
Beszélgetés a közösségi oldalak mentális egészségre gyakorolt hatásairól.
Most, hogy az életünk még jobban áttevődik az online térbe, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a közösségi oldalak mentális egészségre gyakorolt hatásairól. Villányi Gergő pszichológiai tanácsadó egyik szakterülete a digitális világ, Herczeg Szonja az nlc újságírója pedig szorongással és pánikbetegséggel küzd 15 éves kora óta.
27 epizód
Krizsó Szilvia és Náray Tamás beszélgetése
Sikamlós témák, kávéházi csacsogás, laza elmélkedés Krizsó Szilvia és Náray Tamás új podcastjában.
8 epizód
Minden, amit tudni akartál az élelmiszerekről
Az adások mindazoknak szólnak, akik érdeklődnek az élelmiszerek világa iránt és szeretnének valóban tudatos fogyasztókká válni. A beszélgetésekkel arra tudunk majd rámutatni, hogy az élelmiszer-előállítás és ellátás ma már olyan mennyiségeket és bonyolult ellátási láncokat igényel, amelyek megértése sajnos alapvetően szükséges a valóban tudatos fogyasztási szokások kialakításához.
9 epizód
Hogyan kell vállalkozni nőként az online térben? Milyen digitális veszélynek vannak kitéve a nők? Az nlc új podcast sorozatában, arra keressük a válaszokat, vajon milyen a nők helyzete az informatikai szektorban, hogyan szolgálja jól az informatika a nőket? A műsor a SERCO Informatika Zrt. támogatásával jött létre. Műsorvezető: Szerémi Nóra
24 epizód