digitális szorongató

Most, hogy az életünk még jobban áttevődik az online térbe, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a közösségi oldalak mentális egészségre gyakorolt hatásairól. Villányi Gergő pszichológiai tanácsadó egyik szakterülete a digitális világ, Herczeg Szonja az nlc újságírója pedig szorongással és pánikbetegséggel küzd 15 éves kora óta.

Post holiday syndrome – amikor nyaralás után elönt minket a letargia

Egy új kutatás szerint boldogabbak vagyunk a nyaralás előtt, a készülődés örömében mint magán a nyaraláson. Ha pedig visszajöttünk, egyenesen letargiába esünk az erős kontraszt miatt, amit a szabadság és a kötöttség jelent. Mit tehetünk azért, hogy jó és pihentető legyen a nyaralás? Hogyan tanuljunk meg nemet mondani nem kívánt programokra. És legfőképp: mivel előzhetjük meg a post holiday syndrome-ot. Erről beszélgettünk. Spoiler: következő adásunktól minden második héten egy vendéggel is kiegészülünk! Érdemes lesz velünk tartani.

Mindenki boldog, mindenki nyaral, csak te nem? A nyári depresszió létezik

Sokan hitetlenkedve nézik, amikor azt mondjuk neki, nem a szívünk csücske a nyári időszak. Mert nincs pénzünk nyaralásra, nincs időnk, lehetőségünk vagy szimplán megpusztulunk a kánikulai melegben, nem érezzük magunkat komfortosan, visszasírjuk a borongós, hűvös időt. Mik a nyári depresszió okai és mit tehetünk ellene, illetve hogyan kellene a környezetnek kezelnie azokat, akik nyáron nincsenek a topon. Erről beszélgettünk.

Álhíres Instagramon és Facebookon – Ne dőlj be a látszatnak!

Láttátok az Álhíres című dokufilmet? Ha rosszul érzitek magatokat amiatt, hogy másnak sok követője van és mindig tök jól néz ki a közösségi oldalakon, mindenképpen ajánljuk. Adott három fiatal, akikből trükkökkel, hamis képpel és átverésekkel csinálnak Insta- és Facebook-sztárt. És ennek nagyon sok hátulütője van. Ennek apropóján beszélgetünk az influenszerekről, arról, mikortól károsak és mit tehetünk mi azért, hogy ne essünk a látszat csapdájába.