digitális szorongató

Most, hogy az életünk még jobban áttevődik az online térbe, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a közösségi oldalak mentális egészségre gyakorolt hatásairól. Villányi Gergő pszichológiai tanácsadó egyik szakterülete a digitális világ, Herczeg Szonja az nlc újságírója pedig szorongással és pánikbetegséggel küzd 15 éves kora óta.

Sok a kiégett munkavállaló – hogyan lehet nekik segíteni?

Komoly szakmákban tevékenykedett dr. Kalmár Péter, amikor egyszer csak azt érezte: nem megy tovább. Hasonlóan járt Bódi Gabriella, aki azt érezte, a munkahelye gondolatától is elkapja a gyomorgörcs. Összefogtak, hogy másoknak ne kelljen ezt átélniük: megalapították az Eurékát, amely cégeknek segít megtartani a munkatársaikat. Hogy miért és hogyan jutottak el idáig, mik a tapasztalataik, a Digitális szorongatóban beszéltek.

Digitális szorongató: Te tudod, mi az az ajakápoló kihívás?

A Digitális szorongató vendége dr. Baracsi Katalin, Az internetjogász volt, akit még órákig szívesen hallgattunk volna. Tapasztalata bőséggel van, járja az iskolákat, hogy a netes világ veszélyeire felhívja a gyerekek, de a felnőttek figyelmét is. Milyen tapasztalatai lettek? Mik a legnagyobb veszélyek ma a neten és tapasztal-e fejlődést a fogyasztási tudatosságban? Mi az a netes kihívás, ami miatt még a francia belügyminiszter is kénytelen volt felszólalni? Megtudhatjátok a Digitális szorongató új részéből.

Miért vagyunk suttyók a Tinderen?

A Digitális szorongató soron következő vendége A Kedves Idegen Instagram-oldal kitalálója, Virovecz Anna. A turisztikai szakemberként is dolgozó fiatal nő a saját tapasztalatai alapján, illetve egy erőszakmentes kommunikáció kurzus elvégzése után próbál segíteni az online társkeresők útvesztőiben barangolóknak, hogyan kommunikáljanak produktívan egymással, mik azok a veszélyjelek, amikre nem árt odafigyelniük, és felületet ad másoknak is arra, hogy elmeséljék saját tanulságos történeteiket. Ha tinderezel, azért, ha nem tinderezel, akkor pedig azért érdemes meghallgatnod adásunkat.

„Én is megküzdöttem a saját szorongásaimmal” – Kőrösi Máté, a Dívák című magyar film rendezője

Ha még nem láttátok, mindenképp pótoljátok: az HBO Go-n futó Dívák című dokumentumfilm három magyar fiatal lány mindennapjait követi, megmutatva a nyers valóságot, amiben élnek, a gondokat, amikkel küzdenek, az örömöket és az útjukat az érettségiig. A film megálmodójával, rendezőjével, Kőrösi Mátéval beszélgettünk saját mentális egészségéről, generációs különbségekről, és arról, mi volt jobb, az analóg világban fiatalnak lenni, vagy ma?