Post holiday syndrome – amikor nyaralás után elönt minket a letargia

Egy új kutatás szerint boldogabbak vagyunk a nyaralás előtt, a készülődés örömében mint magán a nyaraláson. Ha pedig visszajöttünk, egyenesen letargiába esünk az erős kontraszt miatt, amit a szabadság és a kötöttség jelent. Mit tehetünk azért, hogy jó és pihentető legyen a nyaralás? Hogyan tanuljunk meg nemet mondani nem kívánt programokra. És legfőképp: mivel előzhetjük meg a post holiday syndrome-ot. Erről beszélgettünk. Spoiler: következő adásunktól minden második héten egy vendéggel is kiegészülünk! Érdemes lesz velünk tartani.

Egy új kutatás szerint boldogabbak vagyunk a nyaralás előtt, a készülődés örömében, mint magán a nyaraláson. Ha pedig visszajöttünk, egyenesen letargiába esünk az erős kontraszt miatt, amit a szabadság és a kötöttség jelent. Mit tehetünk azért, hogy jó és pihentető legyen a nyaralás? Hogyan tanuljunk meg nemet mondani nem kívánt programokra. És legfőképp: mivel előzhetjük meg a post holiday syndrome-ot. Erről beszélgettünk.

Spoiler: következő adásunktól minden második héten egy vendéggel is kiegészülünk! Érdemes lesz velünk tartani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top