Digitális szorongató – Bántalmazó kapcsolatok – Dobray Saroltával, az Üvegfal szerzőjével beszélgettünk

Dobray Sarolta regénye nagy sikert aratott, nem véletlenül: egy nagyon aktuális témát, a bántalmazást járja körbe. Az íróval háláról, szorongásról, nárcizmusról, a közösségi oldalakon megjelenő gyűlölködő kommentekről és sok minden másról beszélgettünk a Digitális szorongató podcast soron következő epizódjában.

„Megőrültél, mondd, te nő?! Hogy engedheted, te, aki okos, szép, erős vagy? Ez a férfi kiszívja a véredet, az agyadat, a lelkedet, tudod-e még, ki vagy egyáltalán, és ki voltál? Menekülj!” Mondják ezt folyton a kívülről beszélők, akik látnak. De a nő belül van, és belülről minden más. És marad. Remél. Küzd. Hisz. Szeret. Függ. Védekezik. Bánt. És a férfi? Remél. Küzd. Hisz. Szeret. Függ. Birtokolni akar. De ki a vádlott, és ki a vádló? Ki a bántott, és ki a bántó? Ki hazudik és ki nem?
Mindenki sérült, így vagy úgy. Ki úgy, hogy bánt, ki úgy, hogy hagyja, hogy bántsák. Ki végzetesebben, ki kevésbé, ki gyógyíthatóan, ki gyógyíthatatlanul.

Dobray Sarolta regénye nagy sikert aratott, nem véletlenül: egy nagyon aktuális témát, a bántalmazást járja körbe. Az íróval háláról, szorongásról, nárcizmusról, a közösségi oldalakon megjelenő gyűlölködő kommentekről és sok minden másról beszélgettünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top