Virtuális valósággal segítenek a daganatos betegséggel küzdő gyerekeknek – dr. Erdős Sándor, a módszer kitalálója volt a vendégünk

Dr. Erdős Sándor 2020 nyarán diplomázott a Semmelweis Egyetemen, az intézmény doktori iskolájának (PhD) hallgatója, 25 éves. Az általa kitalált OncoVR kutatási projekt 2017-ben indult a SE II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, a projekt – amelyet már egy csapattal fejlesztett ki – 2019-ben elnyerte a Vodafone Digitális Díjat. Országszerte 6 kórházban alkalmazzák. Az OncoVR egy virtuális valóság, játék, ami segít a kemoterápián áteső gyerekek mentális és fizikai állapotának javításán. Sándor a mai napig, tanórák után jár be a kicsikhez és alkalmazza módszerét, nagy sikerrel. Erről és a közösségi oldalakról, a technológia fejlődésének pozitív és negatív hatásairól is beszélgettünk vele.

Dr. Erdős Sándor 2020 nyarán diplomázott a Semmelweis Egyetemen, az intézmény doktori iskolájának (PhD) hallgatója, 25 éves. Az általa kitalált OncoVR kutatási projekt 2017-ben indult a SE II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, a projekt – amelyet már egy csapattal fejlesztett ki – 2019-ben elnyerte a Vodafone Digitális Díjat. Országszerte 6 kórházban alkalmazzák.

Az OncoVR egy virtuális valóság, játék, ami segít a kemoterápián áteső gyerekek mentális és fizikai állapotának javításán. Sándor a mai napig, tanórák után jár be a kicsikhez és alkalmazza módszerét, nagy sikerrel. Erről és a közösségi oldalakról, a technológia fejlődésének pozitív és negatív hatásairól is beszélgettünk vele.

Virtuális valósággal segítenek a daganatos betegséggel küzdő gyerekeknek

dr. Erdős Sándor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top