Renner Erika a Digitális szorongatóban először mesélt lelki megpróbáltatásairól

Renner Erika először osztja meg a nyilvánossággal részletesen, hogyan érintette mentális egészségét a támadás és az azt követő cserbenhagyás. Miért nem tud egyedül kutyát sétáltatni, miért költözött gangos házba, és miért örül annak, hogy reggelente a szomszédok bólintással köszöntik? Szó esett a közösségi oldalakról, hogy miért nem a Facebookot használta, hogy elmesélje történetét, de visszaemlékeztünk egy fordulópontot jelentő bírósági tárgyalásra is. Renner Erika magányról, támogatásról, rendszerekben csalódásról és mindenről, ami lélek. Figyelmeztetés: a megfelelő hangminőségért Erika beszámolóinál érdemes a hangot picit feljebb venni.

Renner Erika nevét hét évvel ezelőtt ismertük meg, története a nők elleni erőszak szimbóluma lett. Ugyanis Erika nem hagyta magát. A nyilvánossághoz fordult azután, hogy a nemi szervét és alsótestét lúggal megcsonkító Bene Krisztán, a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatója ellen indult nyomozást az ügyészség másfél év után megszüntette.

A bántalmazott nő mögött 8 év küzdelem áll, amiből végül győztesen került ki. Már ha ebben az esetben egyáltalán lehet ilyet mondani. Magyarországi szinten rekordösszegű (25 milliós) kártérítést ítélt meg neki a bíróság, az elkövető pedig rácsok mögött van.

Erika először osztja meg a nyilvánossággal részletesen, hogyan érintette mentális egészségét a támadás és az azt követő cserbenhagyás. Miért nem tud egyedül kutyát sétáltatni, miért költözött gangos házba, és miért örül annak, hogy reggelente a szomszédok bólintással köszöntik? Szó esett a közösségi oldalakról, hogy miért nem a Facebookot használta, hogy elmesélje történetét, de visszaemlékeztünk egy fordulópontot jelentő bírósági tárgyalásra is. Renner Erikával beszélgettünk a Digitális szorongatóban magányról, támogatásról, rendszerekben csalódásról és mindenről, ami lélek.

Renner Erika először mesélt nyíltan lelki megpróbáltatásairól

Fotó: magánarchívum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top