nlc.hu
Életmód

Hosszú huzavona után kapta meg a kártérítést Renner Erika

Végre megérkezett Renner Erika számlájára a lúgos orvos kártérítése

A kártérítési ügy négy éve indult, három évvel a bűncselekmény után.

Bár a jogerős ítélet szerint 15 napon belül kellett volna megkapnia Renner Erikának a bíróság által megállapított 25 millió forintos kártérítést és a perköltséget, erre több mint két hónapot kellett várnia – írja a Telex. A lap szerint a lúgos orvosként ismertté vált Bene Krisztián is hozzájárult a késlekedéshez, de a kártérítési rendszer sem támogatta az áldozatot.

A Fővárosi Ítélőtábla még június elsején jogerősen helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely szerint az elkövető Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést és 500 ezer forintos perköltséget kell átutalnia Renner Erika számlájára. 

Végre megkapta a pénzt Renner Erika

Renner Erika az egyik bírósági tárgyaláson (Fotó: smagpictures.com)

A határidő július 27-én járt le, azonban az elítélt orvos apja nem az áldozatnak, hanem a végrehajtónak utalta el az összeget, így Renner Erikának további procedúrákra volt szüksége, hogy hozzájuthasson az összeghez. Ehhez kevés segítséget kapott a Fővárosi Törvényszéktől, ahol kérvényeznie kellett a végrehajtási eljárás elrendelését, ezt a kérelmet azonban formai hibák miatt többször visszadobták. 

Renner a Telexnek nyilatkozva elmondta, az elmúlt évek során sokszor mellékszereplőnek érezte magát, akit csak „ide-oda lökdösnek a rendszerben”. A nőnek egyébként a tárgyalások során többször is fel kellett idéznie az őt ért traumát és bizonyítani, hogy a nemi szerve olyan mértékben sérült meg a lúgos támadás következtében, ami az egész életére hatással van. A tárgyalások során pedig újabb traumák érték, amikor folyamatosan a vizeletürítési és menstruációs problémáiról kérdezgették, ahogy fogalmazott: intézményi abúzus áldozata lett. 

További friss híreink:

  • Dinoszaurusz méretű nőkről és rothadó Facebook-családokról értekezik Schobert Norbi cége Facebookon
  • Radics Gigi kimaxolta egyéves kislánya szülinapját
  • Soha nem látott címlappal jelentkezett a Playboy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top