nlc.hu
Aktuális

Renner Erika a legújabb bírósági döntésről

Renner Erika: Nagyon boldog vagyok, precedensértékű ítélet született

Egy hosszú és gyötrelmes út végére ért a lúgos orvos áldozata, aki szerint a Fővárosi Ítélőtábla döntése fontos lépés az áldozatvédelem területén.

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet, a férfinak 15 napja lesz arra, hogy 25 millió forintot fizessen Renner Erikának, de neki kell állnia a közel 500 ezer forintos perköltséget és a 2 millió forintos fellebbezési illetéket is. 

„Nagyon boldog vagyok, precedensértékű ítélet született a kártérítési ügyemben. Végre kimondta a bíróság is, hogy jelentős anyagi kártérítés jár egy bűncselekmény elszenvedőjének. Ez nagyon fontos lépés az áldozatvédelem területén. Úgy érzem, abszolút szakmai ítélet született, ha hosszú és gyötrelmes is volt számomra az ide vezető út” – nyilatkozta a Blikknek Renner Erika, aki hozzátette, sajnos az ügynek ezzel még mindig nincs vége. „Az Alkotmánybíróság egy éve nem döntötte el, hogy befogadja-e a támadóm egyik panaszát. Egy hamis levél miatt pedig, melyet egy rendőr írt, október 8-án tárgyalást tart a bíróság.”

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója 2013-ban támadta meg otthonában Renner Erikát, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét és környékét. Bene Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és bár a büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták, a kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak.

Bene Krisztián a kártérítési ügyben fellebbezések sorát nyújtotta be, és közben a vagyonát is megpróbálta eltüntetni, hogy megússza a kártérítést, májusban ezért a végrehajtók lefoglalták a több száz négyzetméteres családi házát és az ingóságait, írja a Telex.

Renner Erika

Renner Erika a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top