bárcsak tudtam volna

A jó szexhez, a harmonikus párkapcsolathoz egyszer csak beérünk lelkileg. Sok-sok olyan téma van a magánéletünkben, amit jó lett volna tíz-húsz évvel korábban is tudni. Például azt, hogy nem mindenki éli meg ugyanúgy a szakítást, vagy hogy a szüzesség elvesztése hatással lehet a felnőttkorban megélt szexualitásunkra. A Bárcsak tudtam volna podcast erről szól, Sereg Tímea újságíró, párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó beszélget szakemberekkel, magánemberekkel, férfiakkal, nőkkel arról, mi mindent jó tudni az intim életünkről.

válás

Bárcsak tudtam volna podcast: Hogyan váljunk el felnőttként?

Mi minden szükséges ahhoz, hogy két ember úgy váljon el egymástól sok-sok év együttlét után, hogy ne bántsák egymást egyfolytában, hogy ne alázzák meg egymást a válási folyamatban? Mi minden nehezítheti a válást? A válás minden esetben egzisztenciális válsággal jár együtt, és nem elég, ha csak az anyagi részét nézzük: önbizalomhiány, önértékelési gondok, mentális nehézségek sora várható. Ezek aztán elmúlnak később, de ez időt igényel. Dubravecz Gyöngyvér mediátorképző trénerrel beszélget Sereg Tímea, aki párkapcsolati és szexuális tanácsadással foglalkozik.

Bárcsak tudtam volna – többet arról, milyen szerepük lehet a vibrátoroknak az ágyban

A vibrátorok, csiklóizgatók, a különböző maszkok, fehérneműk, dildók és egyebek színesíthetik a testiséget, újdonságélményt adhatnak a hosszú távú kapcsolatokban, házasságokban is. Vannak, akik már úgy érkeznek a párkapcsolatokba, hogy használnak ilyeneket – része a szexualitásuknak. Vannak, akik pedig idegenkednek ezektől, sőt, olyan férfiak is akadnak, akik vetélytársat látnak például a vibrátorokban.

Bárcsak tudtam volna – többet arról, milyen kérésbe menjek bele az ágyban

A Bárcsak tudtam volna új epizódjában arról a szexuális gondról beszélgetünk, hogy mi a helyzet akkor, ha a partner olyat kér az ágyban, amit mi nem szívesen próbálnánk ki. Fiatal kapcsolatban nehézséget okozhat ez a szituáció, hiszen ha nagy a szerelem, felvetődik a kérdés, miért van szükség valami extrára is? A hosszabb kapcsolatokban időnként nem árt az újdonság az ágyban, viszont ha olyan a partner, hogy azt érezteti, szakítás lehet a vége, ha nem teljesülnek a vágyai, akkor nem biztos, hogy van értelme a kapcsolat folytatásának.

Bárcsak tudtam volna – többet a Szex és New York sorozat folytatásáról

A világ megváltozott, vele együtt a Szex és New York szereplőinek élete is. De nemcsak a karakterek, hanem a színészek élete is jelentősen változott, Mr. Big szexuális zaklatással kapcsolatos ügye befolyásolhatta a sorozat alakulását. A párkapcsolatok az ötven pluszos főszereplők életében háttérbe szorultak, a kérdés az, hogy mennyire. Erről beszélget Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó Allison Anna szexuális és párkapcsolati tanácsadóval.