Bárcsak tudtam volna – milyen, amikor a férj koslat az exe után

Tényleg van olyan, hogy a volt férj átjár a korábbi közös otthonba, amikor senki sincs a lakásban, és kiviszi például a szemetet. Olvasói levelet kaptunk a témában, erről szól ez az adás.

A válás utáni élethelyzetben fontos elfogadni azt, hogy vége van az előző kapcsolatnak. Vannak, akiknél ez nehezebben megy, és olyanok is vannak, akik jól kezelik az új partnerekkel járó felelősséget. Hogyan és mi mindenben kell együttműködnie például az édesapának és az édesanyának, akik között a férfi-nő kapcsolat már régen nem működik? Mikor beszélhetünk arról, hogy az új párkapcsolatra nézve mérgező az exekkel való kapcsolattartás? Ezekről beszélget egy olvasói levelen keresztül Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó Mezei Bea párkapcsolati tanácsadó, coach-csal. Ha neked is van kérdésed, amire szeretnél választ kapni, akkor várjuk szeretettel a timea.sereg@centralmediacsoport.hu email címre.

A podcast kulcsmozzanatai:

01:17 – Változhat a véleményünk az exekről az életkoronként?

05:37 – A féltékenységet érdemes megbeszélni a társsal, és beszélgetni az exszel való kötődésről

08:51 – A párkapcsolatok öt lábon állnak, de a korábbi partnerrel ha vannak közös gyerekek, akkor ebből az öt lábból három területen is együtt kell működni

12:46 – Az exszel való kapcsolattartásnak vannak határai: nem biztos, hogy jó, ha bejárogatunk a volt közös otthonba. Konkrét esetről is van szó.

18:25 – Alkalmazkodás és kompromisszum az, ami nélkül nem megy a mozaikcsaládosdi

23:05 – Megjelenhetnek a játszmák: ez jelzi azt, hogy nem tiszták a szándékok, és ez egyfajta betegség-tünete a kapcsolatnak.

27:02 – A gyerekkori kötődésünk erősen visszaköszön egy ilyen élethelyzetben is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top