Bárcsak tudtam volna podcast: Hogyan váljunk el felnőttként?

Mi minden szükséges ahhoz, hogy két ember úgy váljon el egymástól sok-sok év együttlét után, hogy ne bántsák egymást egyfolytában, hogy ne alázzák meg egymást a válási folyamatban? Mi minden nehezítheti a válást? A válás minden esetben egzisztenciális válsággal jár együtt, és nem elég, ha csak az anyagi részét nézzük: önbizalomhiány, önértékelési gondok, mentális nehézségek sora várható. Ezek aztán elmúlnak később, de ez időt igényel. Dubravecz Gyöngyvér mediátorképző trénerrel beszélget Sereg Tímea, aki párkapcsolati és szexuális tanácsadással foglalkozik.

A Bárcsak tudtam volna podcast új epizódjában a válás a témánk, Dubravecz Gyöngyvér mediátor sok évnyi tapasztalatát osztja meg a válásokkal kapcsolatban. A beszélgetésből az is kiderül, hogy az évek óta jól ismert válóokok mellett (mint amilyen a párkapcsolat kihűlése vagy a hűtlenség) új trend is megfigyelhető: hogy a partner nem engedte kibontakozni a másik felet, nem hagyta, hogy megvalósíthassa önmagát, az álmait. Szó van a Rózsák háborúja című filmről is, ami rengeteg tanulságra mutat rá. 

A podcast kulcsmozzanatai:

02:00 – Ne a düh, a harag vezéreljen minket a válásnál, hanem tudatosan lássunk rá a helyzetre

05:25 – Hatással van ránk a szüleink válása 

10:43 – Eldurvult akkor is a válás, ha nincs tettlegesség, mégis, évekig járnak a bíróságra

15:50 – Minden válófélben lévő embernek fontos lenne elmennie önismereti tanfolyamra

20:55 – Az életünk hét területén kell különválni: például szülőtársi szinten, szexuális szinten, a szociális kapcsolatok szintjén is

25:18 – Sokféle megoldása lehet a gyerekek nevelésének válás után

28:40 – Ha két ember elválik egymástól, megváltozik a társadalmi élete, a társadalomban betöltött helye

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top