Bárcsak tudtam volna többet az orgazmusról

Milyen okok miatt színlelhetjük az orgazmust? Hogyan lehet elérni azt, hogy ne csak egyedül, hanem párban is menjen a csúcspont megélése? Sereg Tímea beszélget egy tantra guruval, Papp János PJ-vel.

Tévhit, hogy akkor nevezhető igazinak a szex, ha egyszerre, egy időben történik meg az élvezés, ráadásul csakis behatolással. Ez egyike azoknak a téves elvárásoknak, amiket saját magunknak állítunk a szexben. Az orgazmus képessége más a férfiaknál és más a nőknél – színlelni azonban mindkét nem tud. Általában akkor vesszük elő a színészi képességeinket az ágyban, amikor okunk van rá, sajnos ezzel nem segítünk magunkon. Az is előfordulhat, hogy egy jó orgazmuskészséggel bíró nő számára vannak periódusok, amikor nem jön össze.

A hétköznapokban megélt problémák, a stressz, a párkapcsolati gondok, a párkapcsolaton belüli hatalmi játszmák mind tehetnek arról, ha éppen nem vagyunk képesek megélni az orgazmust szex közben. Görcsösen hozzáállni ilyenkor sem érdemes, elég, ha tudjuk, most nem fog összejönni, nem olyanok a körülmények. Többek között ezekről lesz szó az NLC szexpodcastjének második adásában, Sereg Tímea beszélget egy tantra guruval, Papp Jánossal.

Bárcsak tudtam volna többet az orgazmusról

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top