Bárcsak tudtam volna, milyen 30 felett szűznek lenni

Általánosságban igaz az, hogy 18 és 25 éves kor között egészséges elveszíteni a szüzességet, mind a férfiaknak, mind a nőknek. 25 év felett már komoly gátlásokat, szorongásokat okozhat a szüzesség. Összetett és bonyolult kérdéskör, milyen lehet azoknak, akik 30 éves koruk felett szűzként élnek. A Sereg Tímea szexológus tanácsadó és Barkász Heléna klinikai szakpszichológus beszélgetnek a Bárcsak tudtam volna podcast harmadik epizódjában.

Általánosságban igaz az, hogy 18 és 25 éves kor között egészséges elveszíteni a szüzességet, mind a férfiaknak, mind a nőknek. 25 év felett már komoly gátlásokat, szorongásokat okozhat a szüzesség.

Hogyan alakulhat valaki élete úgy, hogy 30 éves kora után is szűz marad? Milyen okok lehetnek emögött? Minél idősebb valaki, annál nehezebb számára megélni az első szexuális élményeit, legyen az akár csók, petting vagy maga az aktus. A szexualitás akadálypályának tűnik, idővel a szorongás lehet úrrá az adott férfin vagy nőn, emiatt pedig kerülni fogja a szexet. Pedig nem szabad feladni, és az sem jó, ha gyors megoldásként akár fizetős szolgáltatással veszíti el a szüzességét. Ezzel csak az érzelmeket zárja ki, pedig egy párkapcsolatban, szerelemben éppen ezek az érzelmek adják meg a szexualitás lényegét. Összetett és bonyolult kérdéskör, milyen lehet azoknak, akik 30 éves koruk felett szűzként élnek. Ezt fejtegeti Sereg Tímea a beszélgetőpartnerével, Barkász Heléna klinikai szakpszichológussal az NLC szexpodcastjének harmadik adásában.

A sorozat korábbi epizódjai az orgazmusról és a csókokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top